Νίκη των Πολιτών: Δημαρχείο ώρα μηδέν;
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Νίκη των Πολιτών: Δημαρχείο ώρα μηδέν;

Με αφορμή τη διακοπή των εργασιών ανέγερσης του νέου δημαρχείου η δημοτική παράταξη Νίκη των Πολιτών τονίζει ότι υπάρχει «αγωνία για την αντιμετώπιση του οικονομικού προβλήματος, όσο και για τον κίνδυνο ο Δήμος Αγίας Παρασκευής να αποκτήσει χρόνιο πρόβλημα στο κέντρο της πόλης».

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της με τίτλο «Δημαρχείο ώρα μηδέν;» η Νίκη των Πολιτών αναφέρει:

«Έχουν περάσει τρεις μήνες, από τότε που σταμάτησαν οι εργασίες ανέγερσης του δημαρχείου, έργου που πετύχαμε την δημοπράτηση του στη θητεία μας, και ο κ. Ζορμπάς φαίνεται να μην ανησυχεί.

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής μετά από αιφνίδια και τουλάχιστον άδικη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας (που συνέλαβε τον κ. Ζορμπά “κοιμώμενο”) καλείται να πληρώσει 1.400.000 ευρώ για το έργο.

Είπαμε, από την πρώτη στιγμή, ότι τα χρήματα αυτά πρέπει να τα πληρώσει η Περιφέρεια, ως απρόβλεπτα του έργου.

Λίγες μέρες μετά την “καμπάνα”, ο κ. Ζορμπάς διαβεβαίωνε ότι το θέμα θα λυθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης με παρέμβαση του υπουργού κ. Γεωργιάδη.

Δυστυχώς, όμως, μέχρι σήμερα δεν έχουμε τίποτα νεότερο. Οι εργασίες έχουν σταματήσει, ο εργολάβος δικαιούται να ζητεί χρήματα για κάθε μέρα διακοπής (έχουμε κλείσει ήδη 90 ημέρες) και δεν καταλαβαίνουμε τι κάνουν οι της δημοτικής αρχής.

Επιπρόσθετα, παρά το ότι (μετά από πολλές πιέσεις) ο κ. Ζορμπάς δήλωσε ότι θα λειτουργήσει Διαπαραταξιακή Επιτροπή μηχανικών με επικεφαλής ομότιμο καθηγητή του Πολυτεχνείου (που περιμένουμε να θωρακίσει με τις γνώσεις του τον Δήμο για οποιεσδήποτε παράλογες απαιτήσεις του αναδόχου), ούτε αυτό έγινε.

Η επιτροπή δεν έχει συνεδριάσει. Μεταφέρουμε, σήμερα προς κάθε κατεύθυνση, την αγωνία μας τόσο για την αντιμετώπιση του οικονομικού προβλήματος όσο και για τον κίνδυνο ο Δήμος να αποκτήσει χρόνιο πρόβλημα στο κέντρο της πόλης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet