Νίκη των Πολιτών: Η αυτόνομη προσβασιμότητα στο 1ο ΓΕ.Λ. πρέπει να αντιμετωπιστεί σφαιρικά και οριστικά
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Νίκη των Πολιτών: Η αυτόνομη προσβασιμότητα στο 1ο ΓΕ.Λ. πρέπει να αντιμετωπιστεί σφαιρικά και οριστικά

Ότι «το ζήτημα της αυτόνομης προσβασιμότητας στο 1ο Λύκειο Αγίας Παρασκευής πρέπει να αντιμετωπιστεί σφαιρικά και οριστικά» επισημαίνει η δημοτική παράταξη Νίκη των Πολιτών.

Η Νίκη των Πολιτών αναφέρει σχετικά:

«Σχετικά με το σημαντικό πρόβλημα που έχει προκύψει στο 1ο Λύκειο – ΓΕ.Λ. με τη στέρηση σε ΑμεΑ (εκπαιδευτικού και μαθητή) της απαραίτητης προσβασιμότητας στους χώρους του σχολείου, εξαιτίας άρνησης μέσω του 2ου Γυμνασίου, έχουμε να καταθέσουμε τις παρακάτω σκέψεις:

Ως δημοτική αρχή εξασφαλίσαμε σε όλα τα σχολεία, με κατασκευή ραμπών και ανελκυστήρων, την ισότιμη προσβασιμότητα όλων, με χρηματοδότηση από τον “Φιλόδημο” και τη ΣΑΤΑ σχολείων. Ειδικά για το 1ο ΓΕ.Λ., και ακριβώς επειδή μόλις είχαμε μετατρέψει την γκαραζόπορτα σε ηλεκτρική, εξασφαλίζοντας έτσι τη διέλευση και στα δύο σχολεία με τη χρήση τηλεχειριστήριο, η Τεχνική Υπηρεσία δεν έθεσε τότε σε προτεραιότητα εργολαβίας τον ανελκυστήρα δίπλα από τις σκάλες όπως είχαμε ζητήσει, αλλά ανέλαβε να μελετήσει το θέμα και να καταθέσει συνολική και μόνιμη λύση για την αυτόνομη πρόσβαση στο 1ο ΓΕ.Λ.

Έκτοτε πολλά συνέβησαν, η ευαισθητοποίηση σε ζητήματα ισοτιμίας και δικαιωμάτων δείχνει να έχει καμφθεί, ενώ θα έπρεπε να αποτελεί προτεραιότητα, όπως επίσης έχει υποτονίσει και η αγαστή συνεργασία μεταξύ μελών της σχολικής κοινότητας.

Μέχρις ότου δοθεί μία οριστική λύση, με την ανάλογη μελέτη, η είσοδος από το 2ο Γυμνάσιο αποτελεί μονόδρομο, ενώ η πρόταση της παρούσας διοίκησης, όπως έχει διαρρεύσει, για αναβατόριο στο ύψος της βιβλιοθήκης με χρήση της υπάρχουσας ράμπας, μπορεί να βοηθήσει, αλλά πρόσκαιρα και απαιτεί πρόβλεψη ακόμα μιας θέσης στάθμευσης επί της οδού Νεαπόλεως. 

Η αυτόνομη προσβασιμότητα στο 1ο ΓΕ.Λ. πρέπει να αντιμετωπιστεί σφαιρικά και οριστικά με εξασφάλιση όλων των προϋποθέσεων για τη διευκόλυνση των ΑμεΑ ή/και ατόμων με κινητικά προβλήματα και προς όλα τα επίπεδα λειτουργίας του σχολείου π.χ. το γήπεδο και τις πάνω αίθουσες, το αμφιθέατρο και την βιβλιοθήκη.

Η δική μας πρόταση ήταν και είναι η αυτόνομη είσοδος για το 1ο Λύκειο στον κενό χώρο ανάμεσα στα δύο σχολεία, δίχως να αποκλείουμε ταυτόχρονα την πιθανή εγκατάσταση ανελκυστήρα ή και ράμπας.

Στηρίζουμε, τέλος, το αίτημα του Συλλόγου Διδασκόντων και του Συλλόγου Γονέων του 1ου Λυκείου και δεσμευόμαστε πως θα υποστηρίξουμε όποια λύση αντιμετωπίζει οριστικά το πρόβλημα.

Το ίδιο οφείλει να κάνει και δημοτική αρχή, παραθέτοντας συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και τρόπους χρηματοδότησης του έργου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet