Νίκη των Πολιτών: Πολύ λιγότερα παιδιά στη Θερινή Δημιουργική Απασχόληση του Δήμου Αγ. Παρασκευής
Κοινωνία

Νίκη των Πολιτών: Πολύ λιγότερα παιδιά στη Θερινή Δημιουργική Απασχόληση του Δήμου Αγ. Παρασκευής

Κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου η δημοτική αρχή, για ακόμα μία φορά, «επέδειξε ανικανότητα στη διαχείριση σοβαρών θεμάτων Παιδείας» αναφέρει η δημοτική παράταξη Νίκη των Πολιτών. «Χωρίς την απαραίτητη πολιτική βούληση και αφού έφτασε στο… παραπέντε», όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο συνδυασμός του τέως δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου, η διοίκηση του Δήμου μείωσε τον αριθμό των παιδιών της Θερινής Δημιουργικής Απασχόλησης από 800 σε 150, στερώντας τη συμμετοχή στα παιδιά ΑμΕΑ.

«Άλλος ένας περιορισμός παροχής του Δήμου, ολοκληρώθηκε» προσθέτει η Νίκη των Πολιτών, συμπληρώνοντας ότι οι εκπρόσωποί της υπερψήφισαν την απευθείας ανάθεση για τη λειτουργία αυτού του «κουτσού» προγράμματος Θερινής Δημιουργικής Απασχόλησης, αλλά καταψήφισαν τα προτεινόμενα κριτήρια επιλογής, «τα οποία όχι μόνο δεν εμφανίζουν καμία κοινωνική μέριμνα, αλλά παραπέμπουν στις γνωστές από παλιά πελατειακές λογικές! Αυτό προκύπτει ξεκάθαρα από το γεγονός ότι κατά προτεραιότητα θα ενταχθούν στο πρόγραμμα τα παιδιά που έχουν δύο εργαζόμενους γονείς ανεξαρτήτως εισοδήματος, (ανεξαρτήτως δηλαδή αν η οικογένεια έχει μηνιαίο εισόδημα  2, 3, 5, 10.000 ευρώ/μήνα), ενώ θα ακολουθήσουν στις όποιες θέσεις περισσέψουν, τα παιδιά οικογενειών με κοινωνικά κριτήρια (μονογονεϊκές, πολύτεκνοι κ.ά.) και ακολούθως των λοιπών οικογενειών».

«Η δημοτική αρχή προσπάθησε να δικαιολογήσει την πολιτική της ανεπάρκεια (και την πιθανή της προσπάθεια  για εξασφάλιση των περίπου 80.000 ευρώ που θα περισσέψουν από την περικοπή), με προφάσεις για άκαμπτο διοικητικό τρόπο και χρόνο υλοποίησης του προγράμματος» συνεχίζει η ανακοίνωση της Νίκης των Πολιτών και προσθέτει:

«Σε αυτό το σημείο μπορούμε να υπενθυμίσουμε ότι την πρώτη χρονιά που αυτός ο ίδιος ανοικτός διαγωνισμός έπρεπε να γίνει ηλεκτρονικά, η δική μας μέριμνα ήταν να τον ολοκληρώσουμε σε σχεδόν ενάμιση μήνα! Θα μπορέσει η δημοτική αρχή να απαντήσει σε όλους εκείνους τους γονείς των οποίων τα παιδιά δεν θα ενταχθούν στο φετινό πρόγραμμα γιατί δεν επέλεξε να τροποποιήσει τον ανοικτό διαγωνισμό σε συνοπτικό πρόχειρο, αμέσως μόλις ανακοινώθηκε το άνοιγμα των σχολείων; Αυτός ήταν ο τρόπος για να δημιουργήσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για τη συμμετοχή τουλάχιστον 400-500 παιδιών. Λυπούμαστε πολύ για αυτήν την εξέλιξη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet