Νίκη των Πολιτών: Συκοφαντίες και ανευθυνότητα Ζορμπά για τα όργανα των παιδικών χαρών
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Νίκη των Πολιτών: Συκοφαντίες και ανευθυνότητα Ζορμπά για τα όργανα των παιδικών χαρών

Για «συκοφαντίες και ανευθυνότητα» του δημάρχου Αγ. Παρασκευής, Βασίλη Ζορμπά, κάνει λόγο η δημοτική παράταξη Νίκη των Πολιτών, με επικεφαλής τον Γιάννη Σταθόπουλο, αναφορικά με την ανάθεση για τα όργανα των παιδικών χαρών επί της προηγούμενης θητείας.

Στη σχετική ανακοίνωσή της η παράταξη αναφέρει:

Έχουμε μια δημοτική αρχή που έχει τον τελευταίο καιρό «κατορθώσει»:

  1. Να μην μπορεί να λύσει το πρόβλημα δυσοσμίας και στο Κοντόπευκο, αλλά και σε αλλά σημεία της Αγίας Παρασκευής.
  2. Να διογκώσει τα προβλήματα στον Άη Γιάννη, με προσπάθεια να ακυρώσει την ανάπλαση της πλατείας. Είναι γνωστό ότι ο ίδιος ο δήμαρχος έφερε τα ΜΑΤ εναντίον της νεολαίας.
  3. Να «καμαρώνει» για έργα που εμείς μελετήσαμε και δημοπρατήσαμε (κεντρική πλατεία – 14ο Νηπιαγωγείο – ασφαλτοστρώσεις – ανάπλαση Αιγαίου Πελάγους – Ιόλας κ.ά.).
  4. Να επιδιώξει να απολύσει 24 εργαζομένους στους Παιδικούς Σταθμούς, κάτι που δεν επέτρεψε η αντιπολίτευση.
  5. Να θέλει να εγκαταστήσει τα απορριμματοφόρα του Δήμου σε δρόμους του Κοντόπευκο κάτι που πάλι η αντιπολίτευση δεν επέτρεψε.
  6. Να κάνει τόσες πολλες απευθείας αναθέσεις (χωρίς ούτε μια στοιχειώδη πρόσκληση ενδιαφέροντος), όσες πιθανά δεν έχουν γίνει στην ιστορία του Δήμου Αγίας Παρασκευής συνολικά.

Ευρισκόμενος σε αυτά τα αδιέξοδα, ο Β. Ζορμπάς «κτύπησε» και πάλι αντιγράφοντας ακραίους «τουρκοφάγους» (συμπλέει με την επίθεση Βελόπουλου στον δήμαρχο Αμαρουσίου). Με συκοφαντίες και ανευθυνότητα, μας κατηγορεί:

1. Οτι τα όργανα των παιδικών χαρών που τοποθετήθηκαν μετά από διαγωνισμό που έγινε επί δημαρχίας Σταθόπουλου (προ διετίας) είναι Made in Turkey και

2. ότι η ανάθεση έγινε με τη χαμηλή έκπτωση του 1%.

Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Ασφαλώς όχι, διότι:

Α. Ο διαγωνισμός, που επαναλαμβάνουμε έγινε προ διετίας, ήταν διεθνής και μπορούσαν να πάρουν μέρος εταιρείες (χωρίς να είναι δυνατόν από την κείμενη νομοθεσία να μπει όρος αποκλεισμού) από όλο τον κόσμο. Και εδώ φθάνουμε την ιλαροτραγωδία: στον διαγωνισμό που έγινε πρόσφατα, τον Ιούνιο του 2020, επί δημαρχίας του, για τη συντήρηση των παιδικών χαρών, σε ποια σελίδα είναι γραμμένο «αποκλείονται προϊόντας Τουρκίας» ή ότι αποκλείεται να χρησιμοποιηθεί οτιδήποτε παρόμοιας προέλευσης;

Β. Γνωρίζει ο κ. δήμαρχος ότι σε ένα μεγάλο ποσοστό στα εν Ελλάδι τεχνικά έργα χρησιμοποιούνται τσιμέντα και σιδηρός οπλισμός από τη γειτονική χώρα, γιατί δεν υπάρχει τρόπος να απαγορευθούν;

 Γ. Όσον αφορά τώρα την πρωτοφανή αποδοχή της έκπτωσης 1% στο έργο (που σημαίνει ότι εμφανίζεται πρώτη φορά) ας δούμε αν είναι έτσι: 

  1. Δήμος Φυλής, διαγωνισμός στις 18-1-2019 για προμήθεια οργάνων παιδικής χαράς, τελείως αναλόγων με τα δικά μας. Προϋπολογισμός 1.500.000€. Κατακύρωση με έκπτωση 0,99%!
  2. Δήμος Ν. Σμύρνης, στις 9-5-2018. Ομοίως προϋπολογισμός 393.000€, έκπτωση 2%.
  3. Δήμος Λαρισαίων. Στις 13-9-2018. Ομοίως προϋπολογισμός 1.580.000(!), κατακύρωση με έκπτωση 2%.

 Δ. Έχουμε στη διάθεσή του και άλλες πολλές περιπτώσεις διαγωνισμών με «πρωτοφανείς», όπως οι παραπάνω, εκπτώσεις, σε προμήθειες οργάνων παιδικών χαρών (με προϋπολογισμούς από 200.000 έως 500.000€ και εκπτώσεις από 0,22% έως 2%), όπως στους  Δήμους Ζωγράφου, Μεγαλούπολης, Σητείας, Ιωαννίνων, Ικαρίας, Πάτρας, Ναυπλίου, Ρεθύμνου κ.α.  

Δ. Τέλος, όσον αφορά τη δυνατότητα «στησίματος» των ηλεκτρονικών διαγωνισμών από συμμετέχοντες, την οποία αφήνει να εννοηθεί, ας ρωτήσει κάποιους μηχανικούς, δοθέντος ότι ο ίδιος δεν είναι καθόλου σχετικός με τα τεχνικά θέματα.

Για πολλοστή φορά ο κ. δήμαρχος συλλαμβάνετε ψευδόμενος. Για πολλοστή φορά τον καλούμε λογικευτεί και να σοβαρευτεί.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet