Νίκη των Πολιτών: Όλα όσα κάναμε για τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση στην Αγ. Παρασκευή
Κοινωνία

Νίκη των Πολιτών: Όλα όσα κάναμε για τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση στην Αγ. Παρασκευή

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής της 20ής Μαΐου η δημοτική παράταξη Νίκη των Πολιτών τονίζει ότι ψήφισε την αποδοχή χρηματοδότησης ύψους 386.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2020 του υπουργείου Παιδείας για την κάλυψη επειγουσών αναγκών στην εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης στον Δήμο. Ωστόσο, όπως προσθέτει, «φοβούμαστε ότι η δημοτική αρχή του κ. Ζορμπά δεν φαίνεται ότι πρόκειται να την υλοποιήσει. Έτσι, θα κινδυνεύσουν αρκετές δεκάδες ή και εκατοντάδες παιδιά προνηπιακής ηλικίας να μείνουν εκτός σχολικών αιθουσών».

Η δημοτική αρχή επιβεβαιώνει, για ακόμα μια φορά, όπως υποστηρίζει η παράταξη, «τα αργά αντανακλαστικά της, που δυστυχώς αγγίζουν το όριο της απαξίωσης για τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση. Το γεγονός αποδεικνύεται από την αδιαφορία της για τις σχολικές υποδομές στην πόλη μας τους 8,5 μήνες αυτής της θητείας, αλλά και στην προηγούμενη των 3,5 ετών».

Και η παράταξη προσθέτει:

«Από τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου του 2019 επανειλημμένα είχαμε επιστήσει την προσοχή σχετικά με την αναγκαιότητα να επισπεύσουν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες που δρομολογήσαμε μεθοδικά στη διάρκεια της δικής μας πενταετίας, με πολύ κόπο ομολογουμένως, λόγω των τεράστιων ελλείψεων που παραλάβαμε από τη θητεία τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι από την εκλογή μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων τους δεν μπήκαν στον κόπο να εμφανιστούν και στοιχειωδώς να παραλάβουν ή έστω να ενημερωθούν από τους καθ’ ύλην αρμόδιους».

Εν συνεχεία, η δημοτική παράταξη απαριθμεί τα όσα έκανε εκείνη για τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση επί της προηγούμενης θητείας του τέως δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet