Να μεταφερθεί ο συντελεστής δόμησης του «Ιόλα» ζητεί η Νίκη των Πολιτών Αγίας Παρασκευής
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Να μεταφερθεί ο συντελεστής δόμησης του «Ιόλα» ζητεί η Νίκη των Πολιτών Αγίας Παρασκευής

Η δημοτική παράταξη Νίκη των Πολιτών Αγίας Παρασκευής σημειώνει ότι «ως γνωστόν, με το συμβόλαιο που υπεγράφη στις 28/12/17, ο Δήμος μας απέκτησε το κτήμα και την οικία Ιόλα. Λίγες βδομάδες πριν είχε δημοσιευθεί ο Ν4495/3-11-2017 με τις διατάξεις του οποίου μπήκαν οι βάσεις για να ενεργοποιηθεί, μετά από προσπάθειες πολλών ετών, η μεταφορά συντελεστού δόμησης μέσω της υπό ίδρυση Τράπεζας Γης», για να συμπληρώσει ότι «εκκρεμούσε η έκδοση υπουργικών αποφάσεων, συμπληρωματικών νόμων κ.λπ. που ακόμα και σήμερα δεν έχουν ολοκληρωθεί».

Βάσει αυτού, συνεχίζει η παράταξη, «και με δεδομένο ότι το κτήμα Ιόλα εμπίπτει στις διατάξεις του ανωτέρω νόμου, η δημοτική αρχή αποφάσισε να δοθεί το τμήμα του συντελεστού δόμησης που δεν έχει υλοποιηθεί, αφ’ ενός για να έχει ο Δήμος πολύ μεγάλο οικονομικό όφελος, αφ’ ετέρου για να εξασφαλισθεί ότι δεν θα ανεγερθούν ποτέ στο κτήμα νέα κτίσματα, πλην ίσως μικρής εξαίρεσης».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης η Νίκη των Πολιτών υπενθυμίζει ότι «το οικόπεδο έχει επιφάνεια 6.687μ2, ο συντελεστής δόμησης της περιοχής είναι 1,0 άρα μπορούν να κτισθούν συνολικά  6.687μ2» για να προσθέσει: «Με δεδομένο ότι το υπάρχον υπόγειο δεν μετρά στη δόμηση, υπάρχει δυνατότητα περαιτέρω δόμησης 5.296μ2 τα οποία μπορούν να μεταφερθούν όταν ολοκληρωθούν οι προαναφερθείσες διαδικασίες. Αυτό σημαίνει ότι με την σημερινή αντικειμενική αξία του οικοπέδου που είναι περίπου 470 ευρώ/μ2, ο Δήμος μπορεί να εισπράξει από την πώληση ένα ποσό της τάξεως των 2.500.000 ευρώ. Το θέμα τέθηκε υπόψη και της Επιτροπής Αξιοποίησης της Βίλας Ιόλα, υπήρξε ομόφωνη σύμφωνη γνώμη επ’ αυτού και ενημερώθηκαν όλες οι παρατάξεις».

Τέλος, η παράταξη με επικεφαλής τον τέως δήμαρχο Αγίας Παρασκευής, Γιάννη Σταθόπουλο, αναφέρει ότι «η δημοτική αρχή ήλθε σε επαφή με ειδικά γραφεία μηχανικών που ασχολούνται με θέματα μεταφοράς συντελεστού προκειμένου να κινηθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες, χωρίς να υπάρξει πρόοδος λόγω της καθυστέρησης των διαταγμάτων κ.λπ.» και καταλήγει στο εξής:

«Η σημερινή κυβέρνηση έχει εξαγγείλει ότι πολύ σύντομα θα δημοσιευθεί όλο το νομικό πλαίσιο που εκκρεμεί για το θέμα και ως εκ τούτου θεωρούμε ότι η σημερινή δημοτική αρχή Αγ. Παρασκευής πρέπει να προχωρήσει άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες, παρά την έντονα αρνητική θέση που είχε παλαιότερα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet