«Ξεσπαθώνει» η Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής για τα προβλήματα και αυτή τη χρονιά
Κοινωνία

«Ξεσπαθώνει» η Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής για τα προβλήματα και αυτή τη χρονιά

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής… ξεσπαθώνει με αφορμή τα σημαντικά προβλήματα, με τα οποία -όπως σημειώνει- ξεκίνησε η φετινή χρονιά και δηλώνει ότι θα συμμετάσχει τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου, στην παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, μαζί με την Ομοσπονδία Γονέων Αττικής.

Στη σχετική ανακοίνωσή της η Ένωση αναφέρει:

«Θα το επιτρέψουμε; Έναν ολόκληρο μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ατελείωτα παραμένουν τα εκπαιδευτικά κενά στα σχολεία της πόλης μας.

  • Χωρίς εκπαιδευτικούς ακόμη και τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.
  • Εκτός λειτουργίας παραμένουν ολοήμερα σε νηπιαγωγεία και δημοτικά.
  • Στον… Καιάδα οι ανάγκες της παράλληλης στήριξης και των σχολικών νοσηλευτών.
  • Εκτός λειτουργίας τμήματα ένταξης.
  • Αδιανόητα τα κενά στα Επαγγελματικά Λύκεια λόγω έλλειψης προσωπικού.
  • Συγχωνεύσεις τμημάτων επιχειρούνται ακόμη και σε αίθουσες containers.
  • Καμία μέριμνα για τον συνωστισμό στα τμήματα, καμία ευαισθησία για τα μαθησιακά κενά που έχουν σωρευτεί λόγω των κλειστών σχολείων από την πανδημία.

»Αντί το υπουργείο να προχωρήσει άμεσα στην κάλυψη όλων των κενών, όπως οφείλει, προχωρά σε αδιανόητες και πρωτοφανείς ενέργειες τις οποίες βαφτίζει ως “εξορθολογισμό”.

Εξορθολογισμός Νο1: Σε Δημοτικό Σχολείο της πόλης υπάρχουν 11 εγκεκριμένα αιτήματα Παράλληλης Στήριξης πλήρους ωραρίου, εκ των οποίων καλύφθηκαν την αρχή της σχολικής χρονιάς μόλις έξι. Αρχές Οκτωβρίου, το υπουργείο μετακινεί από το σχολείο τη μία από τις έξι εκπαιδευτικούς Παράλληλης Στήριξης σε άλλο σχολείο (άλλου Δήμου) με την αιτιολογία ότι σε εκείνο το σχολείο η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη(!!!). Σημειώνουμε ότι στο συγκεκριμένο σχολείο της πόλης μας δεν λειτουργεί ούτε το τμήμα Ένταξης λόγω έλλειψης προσωπικού…

Εξορθολογισμός Νο2: Σε νηπιαγωγείο της πόλης μας, λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών, προτάθηκε η εκ περιτροπής λειτουργία των δύο ολοήμερων τμημάτων. Μία εβδομάδα λειτουργεί το ολοήμερο για το ένα τμήμα, την άλλη εβδομάδα για το άλλο τμήμα.

Εξορθολογισμός Νο3 : Το υπουργείο, στα μέσα Οκτωβρίου, δίνει εντολή για συγχώνευση τμημάτων νηπιαγωγείου της πόλης μας  που στεγάζεται σε container.

»Δεν πρόκειται για εξορθολογισμό. Είναι βίαιη υποβάθμιση των σχολείων των παιδιών μας. Η κατάσταση αυτή είναι πρωτοφανής. Το Δημόσιο Σχολείο βρίσκεται υπό διωγμό.

Θα το επιτρέψουμε;

»Τη Δευτέρα 18/10/2021, στις 13:30, στην είσοδο του υπουργείου Παιδείας,  προχωράμε σε παράσταση διαμαρτυρίας, μαζί με την Ομοσπονδία Γονέων Αττικής».

Όπως αναφέρει η Ένωση, οι φωτογραφίες είναι από αίθουσες containers, μετά τη χθεσινή βροχή. «Η κατάσταση αυτή παρατηρήθηκε σε containers τριών διαφορετικών Νηπιαγωγείων της πόλης μας… Σε ένα εξ αυτών, στην ίδια αίθουσα, το πρόβλημα με τα νερά από τη βροχή είχε παρουσιαστεί και πέρυσι και υποτίθεται ότι είχε επισκευαστεί» επισημαίνει και προσθέτει: «Αυτές είναι οι αίθουσες που το υπουργείο Παιδείας έκρινε ως κατάλληλες για την εκπαίδευση των παιδιών μας. Σε αυτές τις αίθουσες θέλει να αυξήσει τον αριθμό των νηπίων. Θα το επιτρέψουμε;;;».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet