Οικείο και φιλόξενο πια το 3ο – Χέλμειο Νηπιαγωγείο
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Οικείο και φιλόξενο πια το 3ο – Χέλμειο Νηπιαγωγείο

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες διαμόρφωσης των οροφών του 3ου – Χέλμειου Νηπιαγωγείου Αγίας Παρασκευής το περασμένο Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015. Το νηπιαγωγείο είχε υποστεί βλάβες την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου (βλέπε δημοσίευμα Κλειστό το 3ο Νηπιαγωγείο Αγίας Παρασκευής).

Οι εργασίες αφορούσαν, όπως αναφέρεται στην ακόλουθη ανακοίνωση του Δήμου, στην αποξήλωση των επιχρισμάτων όλων των οροφών, την απομάκρυνση των μπάζων και την προστασία του οπλισμού της οροφής, όπου αυτός ήταν εκτεθειμένος.

Οικείο και φιλόξενο πια το 3ο – Χέλμειο Νηπιαγωγείο μετά τις εργασίες αποκατάστασης των ορόφων

Τα ξημερώματα της Παρασκευής 14 Νοεμβρίου 2014 κατέρρευσε ξαφνικά τμήμα των επιχρισμάτων της οροφής του εξωτερικού διαδρόμου του σχολείου, ενδεικτικό αποτέλεσμα της παλαιότητας των σχολικών συγκροτημάτων της πόλης μας. Η λειτουργία του σχολείου αναστάλθηκε τότε για χρονικό διάστημα 10 ημερών με απόφαση του δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου, προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας και προστασίας των μαθητών-μαθητριών και διδασκόντων. Η απόλυτα συντονισμένη προσπάθεια της Τεχνικής Υπηρεσίας, της Αυτεπιστασίας, των συλλόγων Γονέων και Διδασκόντων του Σχολείου, του εντεταλμένου σε θέματα παιδείας δημοτικού συμβούλου Παναγιώτη Γκόνη και της αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Ελισάβετ Πετσατώδη είχε ως αποτέλεσμα τη γρήγορη και ασφαλή επαναλειτουργία του σχολείου.

Χέλμειο Νηπιαγωγείο Αγίας Παρασκευής - ζημιές και αποκατάστασηΟι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν από την Αυτεπιστασία αφορούσαν στην αποξήλωση των επιχρισμάτων όλων των οροφών, την απομάκρυνση των μπάζων και την προστασία του οπλισμού της οροφής, όπου αυτός ήταν εκτεθειμένος. Με την υπογραφή της σύμβασης για το έργο «Συντηρήσεις και επισκευές σχολικών κτηρίων έτους 2014» τον Ιανουάριο του 2015, η πρώτη εργασία που ολοκληρώθηκε ήταν η διαμόρφωση νέας οροφής σε όλους τους χώρους του νηπιαγωγείου. Μόλις οι καιρικές συνθήκες είναι πλέον κατάλληλες θα επισκευαστεί και η μόνωση του δώματος του σχολείου για να προστατευτεί οριστικά η πλάκα.

Ευχαριστούμε όλους όσοι συνέβαλαν στην όσο το δυνατόν συντομότερη αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του Σχολείου. Το Χέλμειο Νηπιαγωγείο, που είναι από τα παλιότερα σχολεία της πόλης μας, έγινε ξανά ένας χώρος ζεστός και φιλόξενος για τους μικρούς μαθητές του. Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να αποκτήσουν όλα τα σχολεία της πόλης μας τα ποιοτικά εκείνα χαρακτηριστικά που θα διασφαλίζουν τους καλύτερους δυνατούς όρους διαβίωσης και εκπαίδευσης των μαθητών και των διδασκόντων τους.

Η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών                                              Ο δήμαρχος

    Ελισάβετ Πετσατώδη                                                              Γιάννης Σταθόπουλος

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet