Οι γονείς ζητούν ο Δήμος Αγίας Παρασκευής να προβεί σε έκτακτη επιχορήγηση της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής
avgi.gr
Κοινωνία

Οι γονείς ζητούν ο Δήμος Αγίας Παρασκευής να προβεί σε έκτακτη επιχορήγηση της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής

Την αγωνία τους εκφράζουν οι Σύλλογοι Γονέων 10 δημοτικών σχολείων του Δήμου Αγίας Παρασκευής, σχετικά με την τηλεκπαίδευση, κάνοντας λόγο για «πάρα πολλά προβλήματα», ενώ όπως προσθέτουν «τα μαθήματα δεν έχουν ξεκινήσει για όλους τους μαθητές, εξαιτίας έλλειψης του απαραίτητου εξοπλισμού».

Ειδικότερα, οι γονείς, απευθυνόμενοι στους Χ. Μπαμπαρούτση, διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, Βασίλη Ζορμπά, δήμαρχο Αγίας Παρασκευής, Δ. Λέκκα, αντιδήμαρχο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Πολιτισμού Αγίας Παρασκευής, Γ. Μαργαρίτη, πρόεδρο Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωση:

Αξιότιμοι κύριοι,

Λόγω της πανδημίας, τα δημοτικά σχολεία & νηπιαγωγεία έκλεισαν, οι μαθητές είναι σπίτι και από την 18η Νοεμβρίου ξεκίνησαν τα υποχρεωτικά μαθήματα τηλεκπαίδευσης, όπως ήταν αναμενόμενο με πάρα πολλά προβλήματα. Δυστυχώς όμως τα μαθήματα τηλεκπαίδευσης δεν ξεκίνησαν για όλους του μαθητές των σχολείων μας.

Από την πρώτη μέρα που ανακοινώθηκε το κλείσιμο των σχολείων, τα Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων γίναμε αποδέκτες της αγωνίας των γονέων τόσο για την δυσκολία παρακολούθησης των μικρών μαθητών, αλλά κυρίως για την αδυναμία παρακολούθησης μαθημάτων λόγω ελλείψεων εξοπλισμού στα σπίτια τους.

Ενημερώσαμε τους διευθυντές και ήδη έχουν αποσταλεί πολλά αιτήματα οικογενειών για την παροχή εξοπλισμού. Τον εξοπλισμό των μαθητών έχει υποχρέωση να καλύψει το ΥΠΑΙΘ και υπήρχε ο χρόνος για να μην βρεθούμε στη σημερινή κατάσταση.

Ζητάμε από τη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης την άμεση παράδοση εξοπλισμού στα σχολεία με προτεραιότητα στους μαθητές που δεν έχουν εξοπλισμό και ήδη δεν παρακολουθούν τα υποχρεωτικά μαθήματα.

Ζητάμε από τον Δήμο της Αγίας Παρασκευής να προβεί σε έκτακτη επιχορήγηση της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής για την αγορά φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών και την κάλυψη όλων των άμεσων αναγκών που έχουν αποσταλεί στα σχολεία.

Κανένα παιδί δεν πρέπει να εξαιρεθεί της υποχρεωτικής του εκπαίδευσης! Άμεσα να έρθει ο εξοπλισμός στα σχολεία για την ισότιμη συμμετοχή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet