Οι Μαίες του Κέντρου Υγείας Αγίας Παρασκευής προετοιμάζει τις εγκύους για το… μεγάλο γεγονός
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Οι Μαίες του Κέντρου Υγείας Αγίας Παρασκευής προετοιμάζει τις εγκύους για το… μεγάλο γεγονός

Ο ερχομός ενός νέου μέλους στο ζευγάρι γεμίζει χαρά, ευτυχία αλλά και φόβους τους νέους γονείς. Οι μαίες του Κέντρου Υγείας Αγίας Παρασκευής οργανώνουν ενημερωτικές συναντήσεις με μέλλουσες μητέρες, προκειμένου να τις ενημερώσουν για όλη τη διαδικασία της εγκυμοσύνης, του τοκετού, της λοχείας, του θηλασμού, της περιποίησης του νεογέννητου κ.ά.

Τα προγεννητικά αυτά μαθήματα γίνονται δωρεάν σε μικρές ομάδες, μπορούν μάλιστα να συμμετέχουν και οι σύζυγοι.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: Μαίες Κέντρου Υγείας Αγίας Παρασκευής, τηλ. 210 6016911 (καθημερινές 8:00 – 18:00, οι ενδιαφερόμενοι ζητούν μια μαία) ή με inbox στη σελίδα του fb: Μαίες Κ.Υ. Αγίας Παρασκευής.

Λίγα λόγια για τις Μαίες Κέντρου Υγείας Αγίας Παρασκευής:

Μια «αγκαλιά» για τη νέα μητέρα στην Αγία Παρασκευή

Από τον Σεπτέμβριο του 2015 στο Κέντρο Υγείας Αγίας Παρασκευής (πρώην ιατρεία ΙΚΑ – ΕΟΠΥΥ – ΠΕΔΥ) διεξάγεται με επιτυχία, η δράση των μαιών της Μονάδας «Προετοιμασία εγκύων για τον τοκετό, τη λοχεία, το θηλασμό και τη γονεϊκότητα», γνωστά και ως μαθήματα Ανώδυνου Τοκετού/Ψυχοπροφυλακτικής, με σκοπό την παροχή μιας πραγματικής δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας προς τις έγκυες.

Ο κύκλος προετοιμασίας αποτελείται από πέντε τρίωρα, πρωινά μαθήματα τα οποία είναι δωρεάν και απευθύνονται σε έγκυες όλων των περιοχών, ασφαλισμένες όλων των ταμείων αλλά και ανασφάλιστες. Τα γκρουπ είναι ολιγομελή και αποτελούνται συνήθως από έγκυες που βρίσκονται γύρω στις 32 εβδομάδες.

Κάθε μάθημα αποτελείται από το θεωρητικό μέρος και το βιωματικό. Στο θεωρητικό μέρος παρέχονται όλες οι γνώσεις όσον αφορά την περιγεννητική περίοδο (τέλος εγκυμοσύνης, τοκετός, λοχεία, θηλασμός, φροντίδα νεογνού κ.ά.), ενώ το βιωματικό μέρος αποτελείται από απλές ασκήσεις εγκυμοσύνης, αναπνοές κατά τη διάρκεια του τοκετού, χαλάρωση, επίδειξη με κούκλες θέσεων θηλασμού, μπάνιο/περιποίηση νεογνού κ.ά.

Όλα τα μαθήματα φυσικά απευθύνονται και στους συντρόφους ή το υποστηρικτικό πρόσωπο της γυναίκας, όπου και τους παρέχονται οι κατάλληλες γνώσεις για να την υποστηρίξουν ουσιαστικά ως έγκυο, επίτοκο, λεχώνα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet