Ομιλία για τη ΔΕΠ-Υ από τον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Αγ. Παρασκευής
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ομιλία για τη ΔΕΠ-Υ από τον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Αγ. Παρασκευής

Την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020, από 17.30 έως 19.30, στο αμφιθέατρου του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αγίας Παρασκευής (Παπαφλέσσα 17, Τσακός), θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα και Workshop με τίτλο «Πώς χαρίζουμε ηρεμία στο Νήπιο και στο μαθητή με ΔΕΠ-Υ, μέσα και έξω από το σχολείο».

Την οργάνωση της δράσης έχει ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Αγίας Παρασκευής, σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων των 1ου, 2ου, 6ου και 8ου Δημοτικών Σχολείων Αγίας Παρασκευή και τον Πιστοποιημένο Φορέα «Επιστημονική Οικογένεια i-paidi» (με αιγίδα της ΚΕΔΕ).

Εισηγητές της ομιλίας θα είναι οι:

  1. Μαριάννα Λαγουμίδη, ψυχοπαιδαγωγός ΔΕΠ-Υ, πρόεδρος i-paidi, συγγραφέας, μέλος Δ.Σ. Πανελληνίου Συνδέσμου Ελληνίδων Μητέρων.
  2. Ανδρέας Κανδαράκης, PhD, ψυχοπαιδαγωγός, διδάκτορας Μαθησιακών Δυσκολιών, σύμβουλος Γονέων & Οικογένειας, Συνεργάτης Ιόνιου Πανεπστημίου.
  3. Φρόσω Μπούτου, PhD, συνεργάτης ΕΚΠΑ, μοριακή βιολόγος, μέλος Δ.Σ. i-paidi.
  4. Σοφία Κιζιρίδη, Case study – μητέρα παιδιού με ΔΕΠ-Υ.

Εισηγήσεις:

  1. Το χαρισματικό και χαριτωμένο παιδί με ΔΕΠ-Υ είναι η χαρά της ζωής του γονιού και η αιτία για καθημερινό άγχος. Είναι χαρισματικό, έχει υψηλό IQ, χαμηλή απόδοση και λίγες φιλικές σχέσεις. Πώς μπορεί να έχει αποδεκτή κοινωνική συμπεριφορά; Πώς δεν θα ζει απομονωμένο;
  2. Αναλύονται τρόποι ώστε οι εκπαιδευτικοί να εμπνεύσουν τους εαυτούς τους και τα παιδιά τους με στόχο της εύρυθμη λειτουργία της τάξης. Υπάρχουν κίνητρα; Βοηθούν οι ποινές;
  3. Ποιος ο ρόλος των γονιδίων και της κληρονομικότητας στη ΔΕΠ-Υ; Τι προκαλεί κίνδυνο για τους νευρώνες του εγκεφάλου, στην ηλικία των 8 ετών;

Θα δοθεί δώρο η χρήση σταθμισμένης πλατφόρμας αξιολόγησης του συναισθήματος και άλλης πλατφόρμας, για τη συμπεριφορά των νηπίων και των μαθητών Δημοτικού, σε όποιους Συλλόγους Γονέων το επιθυμούν.

Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet