Προϋπολογισμός και Τεχνικό Πρόγραμμα επί… τάπητος στα Πευκάκια
Κοινωνία

Προϋπολογισμός και Τεχνικό Πρόγραμμα επί… τάπητος στα Πευκάκια

“Ουσιαστική και επιτυχημένη” κρίνει δημοτική αρχή τη συνοικιακή συνέλευση στα Πευκάκια Αγίας Παρασκευής, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015, στο 9ο Δημοτικό Σχολείο, με αφορμή τη σύνταξη Προϋπολογισμού και Τεχνικού Προγράμματος έτους 2016.

Η συνέλευση ξεκίνησε με εισήγηση του δημάρχου Αγίας Παρασκευής Γιάννη Σταθόπουλου, ο οποίος αναφέρθηκε συνοπτικά στα έργα και τις παρεμβάσεις που έκανε η δημοτική Αρχή το 2015 όπως και στα έργα που θα γίνουν το 2016. Συγκεκριμένα:

Έργα 2015
  1. Ανάπλαση και πιστοποίηση της Παιδικής Χαράς στις οδούς Εθν. Μακαρίου και Αγ. Αναργύρων.
  2. Τοποθέτηση και λειτουργία φαναριού διάβασης πεζών στην οδό Κλεισθένους.
  3. Πλήρης, μετά από χρόνια, καθαρισμός του χώρου των 23 στρεμμάτων (Αθλητικό Κέντρο).
  4. Εκτεταμένοι καθαρισμοί οικοπέδων σε όλη την περιοχή και στην Παιδική Χαρά Αγ. Αναργύρων.
  5. Λειτουργία του νέου Παιδικού Σταθμού στα Πευκάκια.
  6. Συνέχιση νομικών διαδικασιών για τα διεκδικούμενα οικόπεδα από τον Δήμο Παιανίας.
  7. Ενέργειες για την ηλεκτροδότηση της πεζογέφυρας στον Σταυρό.
  8. Επισκευές φθορών οδοστρωμάτων και ηλεκτροφωτισμού.
  9. Εκδήλωση με τον Σύλλογο Κατοίκων και τον Ναό.
Έργα 2016
  1. Αγωγοί ομβρίων για τις οδούς Θερίσου, Αμαλιάδος, Θεσσαλονίκης, Σάμου και Υμηττού.
  2. Ένταξη των οδών Παπανδρέου και Αγ. Αναργύρων σε έργο αντιπλημμυρικής προστασίας της Περιφέρειας.
  3. Μελέτη χωροθέτησης λειτουργιών στο Αθλητικό Κέντρο.
  4. Κατασκευή πλατείας Ηλιάκη έμπροσθεν Ναού Αγ. Αναργύρων.
  5. Κατασκευή Παιδικής Χαράς στην οδό Αισώπου (Παιδικός Σταθμός).
  6. Κατασκευή περιμετρικού πεζόδρομου στον Παιδικό Σταθμό.
  7. Κατασκευή Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Ο.Τ. 328 (οδός Αγ. Βασιλείου).
  8. Διανοίξεις όλων των υπολοίπων προς διάνοιξη οδών ύψους 1,1 εκατ. ευρώ.
  9. Επισκευές οδοστρωμάτων, πεζοδρομίων και ασφαλτοτάπητα.
  10. Ανακατασκευή γηπέδου 5×5 του 9ου Δημοτικού Σχολείου το καλοκαίρι του 2016 και ένταξη του προαυλίου του στην σχετική εργολαβία που θα υλοποιηθεί μέσα στο 2016.
  11. Δρομολόγηση της δημοπράτησης από τον ΟΣΚ του Σχολείου στην οδό Αχελώου.
  12. Προμήθεια μηχανής για προβολές στο 9ο Δημοτικό.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Πευκακίων Στέφανος Μπακογιάννης, ακολούθως, αναφέρθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, στην ανάγκη κατασκευής μικρών εγκαταστάσεων στο Αθλητικό Κέντρο και απομάκρυνσης των μπάζων και των σκυλιών από τον χώρο, ζήτησε να κατασκευαστούν αγωγοί ομβρίων, να  εφαρμοστεί η κυκλοφοριακή μελέτη και οι σημάνσεις, να ανακατασκευαστούν πεζοδρόμια και να γίνουν διανοίξεις και ασφαλτοστρώσεις οδών σε διάφορα σημεία, να απομακρυνθούν διαφημιστικές πινακίδες, να διατεθούν τα έσοδα από την πράξη εφαρμογής του σχεδίου στη συνοικία και να γίνει η παιδική χαρά στην Ησιόδου.

Στη συνέχεια πήραν τον λόγο για ερωτήσεις και τοποθετήσεις πολίτες και εκπρόσωποι φορέων, μεταξύ των οποίων η πρ. αντιδήμαρχος Ελ. Παπαδοπούλου, ο πρ. δημ. σύμβουλος Σπ. Παπασπύρος, ο πρόεδρος της ΕΝΕΒΑΠ Βασ. Τσαγκάρης καθώς και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 9ου Δημοτικού Χρ. Βλάχος. Θέματα πεζοδρομίων, διάνοιξης, ασφαλτοστρώσεων και σημάνσεων δρόμων, φωτισμού σε ορισμένα σημεία και διαφημιστικών πινακίδων ήταν αυτά που τέθηκαν από τους περισσότερους. Τέθηκαν επίσης θέματα ασφάλειας στην κυκλοφορία των μαθητών, ζητήματα του 9ου Δημοτικού, διάθεσης σχολικού για τους μαθητές, ανακύκλωσης και υποστήριξης της τοπικής αγοράς.

Παρεμβάσεις έκαναν στη συνέχεια εκ μέρους των δημοτικών παρατάξεων οι Κ. Τσιαμπάς και  Α. Γκιζιώτης  όπως και ο δημοτικός σύμβουλος Σωτ. Ησαΐας.

Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Παιδείας, Π. Γκόνης, έδωσε ακολούθως διευκρινίσεις για θέματα σχετικά με το 9ο Δημοτικό Σχολείο και ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Ι. Σιδέρης για θέματα σχετικά με την καθαριότητα και το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων.

Ο δήμαρχος στο τέλος  της συνέλευσης, απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα και τοποθετήσεις, δήλωσε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ότι τα μπάζα στο Αθλητικό Κέντρο, που εναποτίθενται προσωρινά με άδεια του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου, θα απομακρυνθούν  τον Ιανουάριο και ότι δεν υπάρχει δυνατότητα σχολικού για τους μαθητές του Δημοτικού σημειώνοντας ότι ο Δήμος μας είναι από τους λίγους που διαθέτει σχολικά για τους Παιδικούς Σταθμούς  και επανέλαβε τις δεσμεύσεις που ανέφερε στην εισήγηση του.

Στη συνέχεια τόνισε ότι «το 2016 είναι η πρώτη χρονιά που η δημοτική Αρχή συντάσσει δικό της Προϋπολογισμό και Τεχνικό Πρόγραμμα και επιθυμεί να συμπεριλάβει προτάσεις που γίνονται στις συνελεύσεις με στόχο να φτάσουμε στον Συμμετοχικό προϋπολογισμό». Τέλος κάλεσε τους πολίτες να πάρουν μέρος στη διαβούλευση για την κατάρτιση του Στρατηγικού Σχεδιασμού (για τον οποίο θα γίνει ειδική εκδήλωση) ώστε να προσδιοριστούν οι βασικοί στόχοι και οι προτεραιότητες για το μέλλον της πόλης.

Στη συνέλευση, στην οποία προήδρευσε ο δημοτικός σύμβουλος Σωτ. Παπαμιχαήλ, παραβρέθηκαν επίσης ο αντιδήμαρχος Σπ. Παπαγεωργίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Σοφ. Αϊδίνη και Αλ. Μουστόγιαννης, επικεφαλής της παράταξης Μια γενιά μπροστά, η πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων Κοντόπευκου Β. Κουτσογιάννη, μέλη του Συμβουλίου Συλλόγου Πευκακίων, τα μέλη Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ Π. Παναναγάκος και Χρ. Παπαθανασίου κ.ά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet