Ο Μ. Κωνσταντακόπουλος τοποθετείται για την αγορά του πρώην σχολείου Μακρή
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ο Μ. Κωνσταντακόπουλος τοποθετείται για την αγορά του πρώην σχολείου Μακρή

Την άποψή του για την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής να λάβει δάνειο προκειμένου να αποκτήσει το Ο.Τ. 119 (πρώην Εκπαιδευτήρια Μακρή), προκειμένου να κτίσει εκεί σχολείο, εκθέτει ο κ. Μανώλης Κωνσταντακόπουλος (μαθηματικός, πρώην προϊστάμενος γραφείου Δ.Ε., πρώην αντιδήμαρχος Παιδείας Αγίας Παρασκευής, πρώην πρόεδρος ΔΗΜ. Τ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας Αγίας Παρασκευής).

Στη σχετική ανακοίνωσή του, ο κ. Κωνσταντακόπουλος αναφέρει:

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 26/09/2018 η παράταξη του κυρίου δημάρχου, ο κ. Βασίλης Ζορμπάς, πρώην δήμαρχος και αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης, ο κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος, πρώην Δήμαρχος και αρχηγός της ελάσσονος αντιπολίτευσης και ο κ. Αλέξανδρος Μουστόγιαννης, επικεφαλής της παράταξης Μια Γενιά Μπροστά αποφάσισαν την απαλλοτρίωση και τη λήψη δανείου για την αγορά του Ο.Τ.119 (πρώην σχολείο Μακρή)

Κύριοι

Όπως γνωρίζετε, η επιτροπή καταλληλότητας των κτιριακών υποδομών (πρώην ΟΣΚ), της οποίας ήμουν μέλος, δεν ενέκρινε την αγορά και το κτίσιμο σχολείου στο Ο.Τ.119 διότι ήταν πλησίον δύο σχολικών μονάδων. Άρα οι ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. δεν θα χρηματοδοτήσουν το Ο.Τ.119 για ανέγερση σχολικής μονάδας.

Αν ο Δήμος θέλει να το αγοράσει για άλλη χρήση, θα πρέπει να το αγοράσει ως οικόπεδο και όχι ως ακίνητο, διότι το παλαιό σχολείο που είναι μέσα στο οικόπεδο είναι ακατάλληλο και πρέπει να κατεδαφιστεί (50.000 ευρώ, περίπου, το κόστος). Αυτό ανεβάζει το κόστος απαλλοτρίωσης κατά 1.000.000 ευρώ περίπου.

Ο Δήμος έχει οικόπεδα για βρεφονηπιακούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και δημοτικό. Η δε Περιφέρεια έχει έτοιμες μελέτες από το 2014 για βρεφονηπιακούς σταθμούς, δημοτικό και γυμνάσιο.

Πιέστε λοιπόν κύριοι να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ, ώστε σε δύο χρόνια να είναι έτοιμα και ο Δήμος να μπορεί να στεγάσει όλα τα παιδιά, από βρέφη μέχρι και μαθητές λυκείου.

 

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet