Ο ΠΑΟΔΑΠ θα κρατήσει κλειστό φέτος τον Δημοτικό Κινηματογράφο «Θανάσης Βέγγος»
Κοινωνία

Ο ΠΑΟΔΑΠ θα κρατήσει κλειστό φέτος τον Δημοτικό Κινηματογράφο «Θανάσης Βέγγος»

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ), Σπύρος Παπασπύρος και ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Βασίλειος Ζορμπάς, με από κοινού ανακοίνωσή τους απαντούν στον τέως δήμαρχο, Γιάννη Σταθόπουλο, και στην παράταξή του «Νίκη των Πολιτών» οι οποίοι τίθενται υπέρ της λειτουργίας του θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου «Θανάσης Βέγγος».

Ειδικότερα, όπως σημειώνουν, «είναι σαφές και κατανοητό, στη συντριπτική πλειονότητα του κόσμου, ότι τα μέτρα για τη μη διάδοση του νέου κορωνοϊού μπορεί να αίρονται, σταδιακά, σε βάθος χρόνου και υπό προϋποθέσεις, όμως ο κίνδυνος έξαρσης της πανδημίας είναι υπαρκτός με ανυπολόγιστες συνέπειες».

Τη διοίκηση του ΠΑΟΔΑΠ, όπως αναφέρουν, από νωρίς απασχόλησε το θέμα των προγραμματισμένων ετήσιων καλοκαιρινών εκδηλώσεών του, ιδίως των μαζικότερων και μεγαλύτερης διάρκειας, όπως η λειτουργία του Δημοτικού Κινηματογράφου, του Διαδημοτικού Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου κ.ά.

Η διοίκηση του ΠΑΟΔΑΠ, συνεχίζουν, ενημέρωσε εγγράφως στις 6 Απριλίου τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για τις απόψεις και προτάσεις της, (θέτοντας όλες τις παραμέτρους) και ζήτησε και τις αντίστοιχες δικές τους. Επίσης, σημειώνουν ότι το θέμα συζητήθηκε και στη διά τηλεδιάσκεψης συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της 23ης Απριλίου 2020. Πέραν αυτού, υπογραμμίζουν ότι ο δήμαρχος ενημέρωσε και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

«Η κρατούσα άποψη των μελών του Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ, συμπεριλαμβανομένων και συμβούλων που εκπροσωπούν και άλλες παρατάξεις πλην της διοίκησης, είναι ότι η λειτουργία των δομών αυτών φέτος το καλοκαίρι δεν θα ήταν υπεύθυνη στάση», τονίζουν ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής και ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ.

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης αναφέρουν ότι «ο μόνος, όπως φαίνεται, που δείχνει διατεθειμένος να αναλάβουμε τη διακινδύνευση, μολονότι ιατρός, είναι ο τέως δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος, ο οποίος ζητά τη λειτουργία του Δημοτικού Κινηματογράφου, συγκρίνοντάς τον με τους ιδιωτικούς θερινούς. Παραγνωρίζει όμως ο κ. Σταθόπουλος το γεγονός ότι ιδιωτικοί κινηματογράφοι είναι περίκλειστοι και έχουν μόνο μια ελεγχόμενη είσοδο, σε αντίθεση με τον Δημοτικό μας που είναι υπαίθριος, με πέντε τουλάχιστον εισόδους και ανοικτός από παντού. Συνεπώς, ο έλεγχος του αριθμού των προσερχομένων είναι αδύνατος. Εκτός αν ο κ. Σταθόπουλος υποστηρίζει ότι ο ΠΑΟΔΑΠ ή ο Δήμος Αγίας Παρασκευής θα πρέπει να αναλάβουν, εκτός των άλλων, και καθήκοντα αστυνόμευσης σε μία αρκετά μεγάλη έκταση (περίπου 40 στρεμμάτων) όπως το πάρκο «Σταύρος Κώτσης», μέσα στο οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί (όπως λειτουργούσε)  ο κινηματογράφος επί των ημερών του».

Προσθέτουν ακόμη ότι «άλλες δυνατότητες λειτουργίας του Δημοτικού Κινηματογράφου φέτος σε διαφορετικούς χώρους κατά τα πρότυπα του παρελθόντος, όπου θα διασφαλιζόταν ο έλεγχος των εισερχομένων, είναι γνωστό και το ξέρει ο κ. Σταθόπουλος ότι θα προσέκρουαν σε άλλα ζητήματα, πρακτικά τουλάχιστον».

Συνεχίζοντας, συμπληρώνουν ότι δεν αντιλαμβάνονται ποια βαρύνουσα άποψη στη λειτουργία του Δημοτικού Κινηματογράφου μπορεί να έχει η Κινηματογραφική Λέσχη Αγίας Παρασκευής, η οποία, όπως σημειώνουν, είναι ιδιωτικός φορέας και δεν εκπροσωπεί τον Δήμο.

«Όλοι θέλαμε και θέλουμε τον κινηματογράφο. Πριν από όλα όμως επιθυμούμε την ασφάλεια των πολιτών. Αν όλα πάνε καλά, το Νομικό Πρόσωπο έχει στον σχεδιασμό του δράσεις για να καλύψει αργότερα αυτό το κενό, γιατί κατανοούμε ότι και η ποιοτική ψυχαγωγία δεν είναι απλά χρήσιμη, αλλά αναγκαία. Η δημοτική αρχή κατανοεί απόλυτα την ανάγκη των πολιτών για αναζήτηση διεξόδων ψυχαγωγίας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Έχει όμως την άποψη, αντίθετα με ανέξοδες αντιπολιτευτικές θέσεις από ανθρώπους που δεν φέρουν το βάρος της ευθύνης της όποιας απόφασης, ότι πρέπει να συνεχίζει να λαμβάνει μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας των συμπολιτών μας, χωρίς να υπολογίζει πρόσκαιρα πολιτικά κέρδη ή κόστη», σημειώνεται στο τέλος της ανακοίνωσης του προέδρου του ΠΑΟΔΑΠ και του δημάρχου Αγίας Παρασκευής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet