Παρουσίαση των δομών υγείας-πρόληψης στον Δήμο Αγ. Παρασκευής
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Παρουσίαση των δομών υγείας-πρόληψης στον Δήμο Αγ. Παρασκευής

Ομιλητής στην εκδήλωση «Υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας στους Δήμους» (Ύψιστη προτεραιότητα για την Αυτοδιοίκηση η υγεία των πολιτών), που διοργάνωσε την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017 στο ξενοδοχείο HILTON η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), μέλος του οποίου είναι ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, ήταν ο δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος.

Ο δήμαρχος  παρουσίασε τις δομές υγείας-πρόληψης (ΚΕΠ Υγείας, Δημοτικά Ιατρεία, Κέντρο Πρόληψης «ΑΡΓΩ»), καθώς και τα πολλά προγράμματα δωρεάν εξετάσεων και  δράσεων ενημέρωσης του Δήμου για τους δημότες και ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες, περιγράφοντας παράλληλα την υποστελέχωση  των υπηρεσιών του Δήμου εξαιτίας της απαγόρευσης προσλήψεων, την αδυναμία συνταγογράφησης κ.ά.

Στη σημασία των προγραμμάτων και δράσεων πρόληψης και  προαγωγής υγείας στους Δήμους αναφέρθηκαν και οι υπόλοιποι ομιλητές, Γ. Πατούλης, πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ,  Σ. Παπασπυρόπουλος, γενικός διευθυντής του ΕΔΔΥΠΠΥ, οι δήμαρχοι Καλλιθέας Δ. Κάρναβος, Μεταμόρφωσης, Μ. Καρπέτας, Ιλίου, Ν. Ζενέτος, οι  εκπρόσωποι των Δήμων Περιστερίου, Αγ. Αναργύρων – Καματερού, Μονεμβασίας, Ωρωπού κ.ά., που συμμετέχουν σε προγράμματα υγείας και πρόληψης, εστιάζοντας ιδιαίτερα στα ΚΕΠ Υγείας και τις δράσεις τους ως καλές πρακτικές για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Χαιρετισμό απεύθυναν κατά την εκδήλωση ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θ. Ρόζενμπεργκ, ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής, Π. Ευσταθίου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής εταιρείας, Σ. Φούσας κ.ά.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet