Πασχαλινές εκδηλώσεις από τα ΚΑΠΗ
Κοινωνία

Πασχαλινές εκδηλώσεις από τα ΚΑΠΗ

Στο πλαίσιο του επιτυχημένου προγράμματος δραστηριοτήτων της Ομάδας «Ζεύξη και Αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών» και με αφορμή τις ημέρες του Πάσχα, οι κυρίες του ΚΑΠΗ Αγίας Παρασκευής επισκέφτηκαν μικρούς μαθητές και τους μίλησαν για το περιεχόμενο, τις παραδόσεις και τα έθιμα που χαρακτηρίζουν το Σάββατο του Λαζάρου.

Η Ομάδα του Α΄ τμήματος ΚΑΠΗ επισκέφτηκε δύο τμήματα της Α΄ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου και η Ομάδα του Β΄ τμήματος ΚΑΠΗ επισκέφτηκε τον Δ΄  Νηπιακό Σταθμό του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Οι κυρίες του ΚΑΠΗ, τηρώντας το έθιμο, ζύμωσαν και έπλασαν παραδοσιακά ψωμάκια, τα γνωστά «Λαζαράκια», μαζί με τα παιδιά που με αυτό τον όμορφο και ευχάριστο τρόπο μυήθηκαν στις μυρωδιές και γεύσεις της ελληνικής παράδοσης.

Επίσης, το απόγευμα της Πέμπτης 10 Απριλίου και το πρωί της Παρασκευής 11 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στο Α΄ και Β΄ τμήμα ΚΑΠΗ τα καθιερωμένα Πασχαλινά Παζάρια.

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Γερασιμία Μουχτούρη συνεχάρη τα μέλη του ΚΑΠΗ και ευχήθηκε σε όλους Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet