Περισσότερα από 2.500 παιδιά στα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης στην Αγία Παρασκευή
Κοινωνία

Περισσότερα από 2.500 παιδιά στα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης στην Αγία Παρασκευή

Με υψηλότερη συμμετοχή παιδιών σε σχέση με όλες τις προηγούμενες χρονιές ξεκίνησε στις 17/6 το ανανεωμένο Θερινό Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης και Αθλητικών Δραστηριοτήτων Summer Camp « Παίζω και Δημιουργώ 2024» του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ειδικότερα φέτος, κατόπιν πρωτοβουλίας της διοίκησης του Δήμου, το πρόγραμμα υλοποιείται με μία καινοτομία καθώς πλέον συνενώθηκαν οι αθλητικές με τις δημιουργικές δραστηριότητες, δίνοντας τη δυνατότητα στα παιδιά να αθλούνται αλλά και να ψυχαγωγούνται ταυτόχρονα.

Το νέο ανανεωμένο Summer Camp έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης, καθώς ήδη μέχρι σήμερα οι εγγραφές των παιδιών και για τις τέσσερις περιόδους ξεπέρασαν τις 2.500., Πέρσι οι συμμετοχές και για το αθλητικό αλλά και για το δημιουργικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων ήταν 1.500.

Παράλληλα το κόστος συμμετοχής στο φετινό πρόγραμμα είναι πολύ οικονομικότερο για τις οικογένειες, με τις μειώσεις να ξεπερνούν σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και το 50%.  Ενδεικτικά σημειώνεται πως το 2023, το κόστος συμμετοχής του ενός παιδιού στην πρώτη περίοδο και μόνο για το αθλητικό πρόγραμμα ήταν στα 100 ευρώ, ενώ φέτος και για τα δύο (αθλητικές και δημιουργικές δραστηριότητες), είναι 50% πιο κάτω, δηλαδή στα 50 ευρώ.

Αντίστοιχα, πέρσι, η επιβάρυνση για μία οικογένεια που ήθελε να στείλει δύο παιδιά στην πρώτη περίοδο ήταν στα 175 ευρώ, ενώ φέτος είναι στα 90 ευρώ, ενώ για τα τρία παιδιά η συμμετοχή στην πρώτη περίοδο το 2023 ήταν στα 225 ευρώ σε σύγκριση με φέτος που είναι στα 90, καθώς πλέον το τρίτο παιδί συμμετέχει δωρεάν, κάτι που δεν ίσχυε πέρυσι.

Υπενθυμίζεται πως το πρόγραμμα υλοποιείται σε 7 σχολεία και στο αθλητικό Κέντρο Νότου και αφορά το χρονικό διάστημα από τις 17/6/2024 έως και τις 6/9/2024.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet