Πιάστηκαν δύο «πορτοφολούδες» που έκλεβαν πελάτες καταστημάτων στη Βορειοανατολική Αττική
Κοινωνία

Πιάστηκαν δύο «πορτοφολούδες» που έκλεβαν πελάτες καταστημάτων στη Βορειοανατολική Αττική

Δύο από τα μέλη εγκληματικής ομάδας που έκλεβε πορτοφόλια από πελάτες καταστημάτων στη Βορειοανατολική Αττική έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας.

Πρόκειται για δύο αλλοδαπές, που συνελήφθησαν το πρωί της Δευτέρας στην Αγία Παρασκευή, από ειδική ομάδα αστυνομικών του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, τη στιγμή που πετούσαν πορτοφόλι το οποίο είχαν κλέψει λίγο νωρίτερα από πελάτη εμπορικού καταστήματος. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται άλλες δύο αλλοδαπές ως συνεργοί τους.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι εν λόγω γυναίκες έμπαιναν σε ώρες αιχμής κατά ομάδες σε εμπορικά καταστήματα, προσποιούμενες τις πελάτισσες. Για να μην κινούν, μάλιστα, υποψίες, φρόντιζαν να έχουν προσεγμένη εμφάνιση.

ASTYNOMIA.GR

Στη συνέχεια, εντόπιζαν τα θύματά τους και τα προσέγγιζαν, αναλαμβάνοντας η μία να αποσπά την προσοχή τους, ενώ οι υπόλοιπες, με τη μέθοδο του τεχνητού συνωστισμού, τους αποσπούσαν τα πορτοφόλια.

Από την έρευνα σε δωμάτια ξενοδοχείου στο οποίο διέμεναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4.060 ευρώ, 116 δολάρια ΗΠΑ, τέσσερα πορτοφόλια, δύο κινητά τηλέφωνα, ρολόι και χρυσή βέρα.

Μέχρι στιγμής εξιχνιάστηκαν 15 περιπτώσεις κλοπών σε καταστήματα στην Αγία Παρασκευή, στο Χαλάνδρι και στη Νέα Ιωνία.

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet