Πιο πράσινη η πλατεία Μ. Μερκούρη στην Αγία Παρασκευή
Κοινωνία

Πιο πράσινη η πλατεία Μ. Μερκούρη στην Αγία Παρασκευή

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Μυλωνάκης μαζί με πάνω από 90 εθελοντές, μεταξύ των οποίων μαθητές σχολείων της Αγίας Παρασκευής αλλά και εκπρόσωποι φορέων ΑμεΑ, φύτευσαν περισσότερα από 80 δενδρύλλια σε όλη την έκταση της πλατείας και ακολούθως την καθάρισαν και την έβαψαν, δημιουργώντας γωνιές αναψυχής. Στην εκδήλωση παρέστησαν αντιδήμαρχοι και εργαζόμενοι στις υπηρεσίες καθαριότητας και πρασίνου του Δήμου.

Δράση εξωραϊσμού της πλατείας Μ. Μερκούρη με τη συμμετοχή εθελοντών διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Ημέρας Προσφοράς και Συμπερίληψης από το Ίδρυμα Χατζηγάκη, την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου, με τη σύμπραξη του Δήμου Αγίας Παρασκευής και την υποστήριξη της Inspired Voyager.

Ειδικότερα, μεταξύ των εθελοντών ήταν μαθητές-μαθήτριες από τις ΗΠΑ, από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής, από το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο (ΕΝΕΕΓΥ-Λ) – Αγίας Παρασκευής και το Μουσικοκινητικό Εργαστήρι από το Χελιδόνι – Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων ΑμεΑ – Αγ. Παρασκευής και από δύο διαφορετικούς φορείς που εστιάζουν στην υποστήριξη και ενδυνάμωση ατόμων με αναπηρία, Εστία – Κέντρο Φροντίδας Ατόμων με Νοητική Υστέρηση, Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής Μαργαρίτα, ΤΑΓΜΑ21.

Η δενδροφύτευση πραγματοποιήθηκε υπό την καθοδήγηση του γεωπόνου του Δήμου Αγ. Παρασκευής. Παράλληλα, ομάδες εθελοντών πραγματοποίησαν δράσεις χρωματισμού – καλλωπισμού της πλατείας, ενώ με τη βοήθεια της με-κερδοσκοπικής οργάνωσης The Bee Camp όλες οι ομάδες έμαθαν για τη σημασία που έχουν οι μέλισσες για ένα βιώσιμο μέλλον στον πλανήτη Γη μέσα από το βιωματικό δημιουργικό παιχνίδι.

Ο κ. Μυλωνάκης, αφού συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες εθελοντές και ευχαρίστησε το Ίδρυμα Χατζηγάκη για την πρωτοβουλία και τη συνεργασία, επισήμανε μεταξύ άλλων:

«Σε συνεργασία με το Ίδρυμα Χατζηγάκη ομορφύναμε την πλατεία Μ. Μερκούρη στο πλαίσιο της Ημέρας Προσφοράς και Συμπερίληψης. Μαζί με πάνω από 90 εθελοντές μεταξύ των οποίων και μαθητές από τα σχολεία Αγίας Παρασκευής, φυτέψαμε δέντρα, καθαρίσαμε και βάψαμε την πλατεία, ενώ παράλληλα τα παιδιά συμμετείχαν σε δράσεις που ενδυναμώνουν την αγάπη για τον άνθρωπο και τη φύση. Όλοι μαζί στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα για την αξία της εθελοντικής προσφοράς, του σεβασμού στο περιβάλλον και της αλληλεγγύης. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε ανάλογες δράσεις, συμβάλλοντας στην ενδυνάμωση της βιωματικής εκπαίδευσης, της συμπερίληψης αλλά και της προσφοράς στην άνθρωπο και τη φύση. Ευχαριστούμε το Ίδρυμα Χατζηγάκη, θα είμαστε όλοι εκεί».

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, η Γ.Γ. του Ιδρύματος Χατζηγάκη, Ελισάβετ Σ. Χατζηγάκη, ανέφερε σχετικά: «Οι Ημέρες Προσφοράς & Συμπερίληψης, είναι ημέρες ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης, εκπαίδευσης, κινητοποίησης για την προαγωγή της συλλογικής δράσης για το περιβάλλον και την έμπρακτη εξάλειψη στερεοτύπων γύρω από την αναπηρία. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που όλες και όλοι ανταποκρίθηκαν στο ανοιχτό κάλεσμα του Ιδρύματος αλλά και που μέσα από την ευρύτερη συνεργασία μας με τον Δήμο Αγίας Παρασκευής, μπορούμε να διευρύνουμε τις πρωτοβουλίες μας με στόχο την προσφορά στην κοινότητα και την αύξηση πνευμόνων πρασίνου στον οικιστικό ιστό».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet