Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση του βιβλίου «Οι διαδρομές των αστεριών» που αφορά τη ζωή του Β. Γιαννακόπουλου
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση του βιβλίου «Οι διαδρομές των αστεριών» που αφορά τη ζωή του Β. Γιαννακόπουλου

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου «Οι διαδρομές των αστεριών», ένα μυθιστόρημα πραγματικών γεγονότων και μυθοπλασίας βασισμένο στη ζωή του αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών και πρώην δημάρχου Αγίας Παρασκευής, Βασίλη Γιαννακόπουλου.

Δεκάδες πολίτες κατέκλυσαν τον προαύλιο χώρο του Fouzer, στην Αγία Παρασκευή, στις 3 Οκτωβρίου και ξαναέζησαν τις διαδρομές ζωής του κ. Γιαννακόπουλου, που αποτύπωσε με την εξαιρετική της γραφίδα η συγγραφέας Μαρία Κακαβογιάννη, mε αφετηρία το Καρδαρίτσι της Γορτυνίας και τις γειτονιές της Αγίας Παρασκευής, με κορυφαίους σταθμούς την Ολυμπιακή Αεροπορία και την πορεία του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Το βιβλίο προλόγισαν ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής – συνταγματολόγος Αλέξης Μητρόπουλος, ο πρώην ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς και η γενική γραμματέας της Ένωσης Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου-δημοσιογράφος Πέννυ Καλύβα. Την παρουσίαση συντόνισε ο δημοσιογράφος-καθηγητής Παντείου Γιάννης Πολίτης, ενώ η δικηγόρος και στιχουργός Ιωάννα Κολλινιάτη, με την εκφραστική φωνή της, διάβασε χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ωκεανός.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στις αξίες και στα ιδανικά που συνθέτουν την προσωπικότητα του Βασίλη Γιαννακόπουλου καθ’ όλη τη διάρκεια της γνωριμίας και της συνεργασίας μαζί του, ενώ με ιδιαίτερη έμφαση περιέγραψαν την επιμονή του στη δημιουργική σύνθεση που υπηρετεί τον συνάνθρωπο και όχι κομματικά κριτήρια και σχεδιασμούς.

«Πρώτα ο πολίτης σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πόλη της Αττικής, είναι οι λέξεις που επίμονα επαναλαμβάνει», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα τις πανομοιότυπες διαδρομές και κοινά βιώματα που έχουν. «Μεγαλώσαμε και οι δύο σε λαϊκές γειτονιές. Ξεκινήσαμε από το μηδέν και βρεθήκαμε από τα εφηβικά μας χρόνια στο καμίνι της ζωής. Ο Βασίλης στο σιδερωτήριο του αείμνηστου πατέρα του και εγώ στη βιοτεχνία της αείμνηστης μητέρας μου. Τίποτα δεν ήταν εύκολο και για τους δυο μας. Πορφυρογέννητοι δεν ήμασταν. Ούτε προερχόμασταν από μεγάλα τζάκια. Με την εργατικότητα, την επιμονή και την αγάπη για τον συνάνθρωπό μας, στις αποσκευές μας ξεκινήσαμε τις πτήσεις ζωής με διαφορετικά δρομολόγια και προορισμούς πριν συναντηθούμε στο Αυτοδιοικητικό μετερίζι».

Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με τις ολόθερμες ευχαριστίες του κ. Γιαννακόπουλου προς τους ομιλητές και όλους τους παρευρισκόμενους. Ακολούθησε μουσική πανδαισία που αφιλοκερδώς προσέφεραν η πιανίστρια του αείμνηστου Μίκη Θεοδωράκη, Τατιάνα Παπαγεωργίου, οι εξαίρετοι τραγουδοποιοί Γεράσιμος Ανδρεάτος και Νάντια Καραγιάννη και η λαϊκή ορχήστρα του Γιάννη Στεργίου.

Παρόντες στη βιβλιοπαρουσίαση ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Γιάννης Κεχρής, ο δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς, ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής, Γιάννης Σελίμης, οι αντιδήμαρχοι Αγίας Παρασκευής, Νίκος Ζόμπολας, Παπάγου-Χολαργού, Χρήστος Πετράκης και Ζωγράφου, Ειρήνη Χαλκιαδάκη, η πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Σιδηροδρόμων, Ιωάννα Τσαπαρίκου, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίας Παρασκευής, Νίκος Παναγόπουλος και Γιάννης Δερματάς, ο γενικός διευθυντής Μεταφορών, Ηλίας Δόλγυρας, οι δημοσιογράφοι Γιάννης Μακρυγιάννης και Κυριάκος Μαντούβαλος, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων της Βόρειας Αθήνας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet