Ποια θέματα εξέτασαν η Ένωση Γονέων Αγίας Παρασκευής και ο Γ. Μυλωνάκης
Κοινωνία

Ποια θέματα εξέτασαν η Ένωση Γονέων Αγίας Παρασκευής και ο Γ. Μυλωνάκης

Τον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής Γ. Μυλωνάκη συνάντησε το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων της πόλης, παρουσία του αντιδημάρχου Παιδείας Κ. Γουργούλη, του Γενικού Γραμματέα Δ. Σταμάτη και των προέδρων της Πρωτοβάθμιας, Γ. Σάρρα, και της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Θ. Νικολούλια.

Στη συνάντηση ο Σύλλογος παρουσίασε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τη σχολική κοινότητα: σχολική στέγη, εργολαβίες, υποδομές σίτισης, τραπεζοκόμοι, σχολικά γεύματα και φύλακες στα σχολεία, δωρεάν προγράμματα για τους μαθητές, σχολικές επιτροπές.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου, ο δήμαρχος εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του και δέσμευση για την ολοκλήρωση της απαλλοτρίωσης του Ο.Τ. 119 (πρώην Εκπαιδευτήρια Μακρή).

Έδειξε ξεχωριστό ενδιαφέρον για τη λειτουργία του ΕΝΕΕΓΥ-Λ ΚΗΦΙΣΙΑΣ, συνεχάρη την Ένωση για τη στενή παρακολούθηση της υπόθεσης και ανταποκρίθηκε θετικά σε συντονισμένες κινήσεις του Δήμου με την Ένωση προς τους εμπλεκόμενους φορείς (υπουργεία, Δήμο Κηφισιάς, Περιφέρεια, ΚΤΥΠ).

Τα υπόλοιπα θέματα που αφορούν εν γένει τη σχολική στέγη, καθώς και οι εργασίες – συντηρήσεις που χρειάζεται να γίνουν στα σχολεία μας βάσει εργολαβιών, εντάσσονται σε μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και, ως εκ τούτου, δεν υπήρξε κάποια περαιτέρω ενημέρωση. Όσον αφορά τον αντισεισμικό έλεγχο των σχολείων ανέφερε ότι έχει δρομολογηθεί συνεργασία με τον ΟΑΣΠ.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος αναγνωρίζοντας το έντονο πρόβλημα συνωστισμού, αλλά και σίτισης των παιδιών που υπάρχει στο συγκρότημα του 1ου Νηπιαγωγείου – 1ου Δημοτικού, ενημέρωσε ότι θα το δει με προτεραιότητα. Σχετικά με τις ελλείψεις σε προσωπικό (φύλακες, τραπεζοκόμοι, καθαριστές, γενικών καθηκόντων) ο Σύλλογος ενημερώθηκε ότι θα εξετάσει επιλογές με σκοπό την κάλυψη όλων των σχολείων σε βοηθητικό προσωπικό. Όσον αφορά τα δωρεάν αθλητικά προγράμματα ,τόνισε ότι θα διευρυνθεί η ελεύθερη οργανωμένη άθληση στα προαύλια των σχολείων.

Τέλος, ως προς τα οικονομικά των Σχολικών Επιτροπών και τον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών των σχολείων μετά την κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών τον Ιούνιο, ο δήμαρχος θα επανέλθει. Η Ένωση αντιτίθεται στην κατάργηση των σχολικών επιτροπών, ζητά την αύξηση της χρηματοδότησης για τις ανάγκες των σχολείων και τη σύσταση επιτροπής παρακολούθησης της χρηματοδότησης των σχολείων με συμμετοχή των φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας, των εκπαιδευτικών και των γονέων, καθώς και της αντιπολίτευσης.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet