“Πονοκέφαλοι” για Γ. Σταθόπουλο από τις παραιτήσεις
Κοινωνία

“Πονοκέφαλοι” για Γ. Σταθόπουλο από τις παραιτήσεις

Ποδαρικό… με παραιτήσεις για τη δημαρχιακή θητεία του νέου δημάρχου Αγίας Παρασκευής Γιάννη Σταθόπουλου. Στο «γαϊτανάκι» των παραιτήσεων έχουν μπει μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων δύο εκ των τριών Νομικών Προσώπων του Δήμου, των ΠΑΟΔΑΠ και ΠΑΙΣΔΑΠ.

Αναφορικά με το ΝΠΔΔ Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Αγίας Παρασκευής, μεγάλο θέμα έχει προκύψει για τις επανεγγραφές των προνηπίων στους σταθμούς, καθώς δεν ενεκρίθησαν όλες οι επανεγγραφές και έχει δημιουργηθεί μεγάλο ζήτημα στους γονείς οι οποίοι ήταν καθησυχασμένοι ότι τα παιδιά τους θα επανεγγραφούν.

Παράλληλα, το ζήτημα έχει εγείρει «κύμα» δελτίων Τύπου και ανακοινώσεων.

Το ιστορικό

Την παραίτησή του υπέβαλε, με επιστολή του προς τον νέο δήμαρχο, την 1η Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ) Βασίλης Σάρκουλας.

Όπως αναφέρει στην επιστολή παραίτησής του ο κ. Β. Σάρκουλας παραδίδει στη νέα διοίκηση ένα οικονομικά υγιή και οργανωμένο ΝΠΔΔ και επισημαίνει ότι δεν επιθυμεί η παρουσία του στη διοίκηση του ΠΑΟΔΑΠ, έως τον ορισμό του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, να λειτουργήσει ως τροχοπέδη και ως δικαιολογία και ως εκ τούτου υποβάλει την παραίτησή του.

Ακολουθεί η επιστολή:

Θέμα: Παραίτηση από τα καθήκοντα του προέδρου Δ.Σ. ΠΑΟΔΑΠ

Αξιότιμε κύριε δήμαρχε,

Σας υποβάλλω την παραίτηση μου από τα καθήκοντά μου του προέδρου και μέλους του Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ.

Ανέλαβα ένα νεοσύστατο ΝΠΔΔ με αρκετά και μεγάλα προβλήματα. Το παραδίδω σήμερα στη νέα διοίκηση που προέκυψε από τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, οικονομικά υγιή, οργανωμένο και με λυμένα χρονίζοντα και σοβαρά προβλήματα. Ένα ΝΠΔΔ υψηλών, πλέον, προδιαγραφών και δυνατοτήτων.

Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών, ενημέρωσα, τόσο εσάς όσο και τη νέα διοίκηση που προτίθεστε να ορίσετε, για την κατάσταση του Οργανισμού αλλά και για τα πάγια θέματα που θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε από την ανάληψη των καθηκόντων σας και αφορούν στη λειτουργία διαφόρων τμημάτων. Κατά τις τελευταίες ενημερώσεις, προ ολίγων ημερών, διαπίστωσα ότι η παραμονή μου στα καθήκοντά μου μέχρι τον ορισμό του νέου Δ.Σ., πιθανόν να δημιουργήσει ζητήματα στη νέα διοίκηση. Προκειμένου να λειτουργήσει η παρουσία μου είτε σαν υποτιθέμενη τροχοπέδη, είτε σαν δικαιολογία, σας υποβάλλω σήμερα την παραίτησή μου και παρακαλώ να γίνει άμεσα δεκτή.

Θέλω να ευχαριστήσω τον δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου, την αμέριστη συμπαράστασή του, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. και τους υπαλλήλους του Οργανισμού για τη βοήθεια που μου πρόσφεραν».

Αγία Παρασκευή, 1η Σεπτεμβρίου 2014

Με τιμή,

Βασίλης Σάρκουλας
Πρόεδρος Δ.Σ. ΠΑΟΔΑΠ

Την επόμενη μέρα, Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου, ακολούθησε η παραίτηση της προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Αγίας Παρασκευής, Ευπρέπειας (Έφης) Καψοκεφάλου, αναλαμβάνοντας, όπως δήλωσε η ίδια, την πολιτική ευθύνη για τη μη επίτευξη συμφωνίας σχετικά με την επιλογή των παιδιών και τις εγγραφές αυτών για τη νέα σχολική χρονιά (βλέπε δημοσίευμα Παραιτήθηκε η Έφη Καψοκεφάλου από το Δ.Σ. του ΠΑΙΣΔΑΠ).

Από ότι προέκυψε από ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΠΑΙΣΔΑΠ εγκρίνονται οι επανεγγραφές των προνηπίων (γεννημένα το 2010) και δεκτά μέχρι του εισοδήματος των 70.000 ευρώ μόνο των εργαζομένων μητέρων.

Παράλληλα, την παραίτησή του, κατέθεσε στον δήμαρχο ο αντιπρόεδρος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΑΙΣΔΑΠ, Διονύσης Λέκκας.

Αναφορικά με τις ανωτέρω παραιτήσεις ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Σταθόπουλος, δήλωσε ότι αδυνατεί να τις κάνει δεκτές, καθώς πρέπει να υποβληθούν κατά τη διάρκεια συνέλευσης του Δημοτικού Συμβουλίου, εφόσον από αυτό το αρμόδιο όργανο επιλέγονται τα προεδρεία των Νομικών Προσώπων. Ως εκ τούτου, ο δήμαρχος καλεί τους «παραιτηθέντες» να ασκούν κανονικά τα καθήκοντά τους, έως την πρώτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου.

Επανεξέταση του ζητήματος ζητεί ο  ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Παιδικών Σταθμών

Την αντίθεσή του με την απόφαση να μην γίνουν δεκτές οι επανεγγραφές παιδιών στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου, εκτός εκείνων που θα παρακολουθήσουν την τάξη των προνηπίων και με εισοδηματικό όριο τα 70.000 ευρώ, δηλώνει ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Παιδικών Σταθμών Δήμου Αγίας Παρασκευής, με επιστολή του στον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής.

Ο Σύλλογος ζητά να επαναξεταστεί το ζήτημα, επισημαίνει ότι ο μέχρι σήμερα τρόπος επιλογής επανεγγραφών νηπίων στους σταθμούς, ανεξαρτήτου διοίκησης, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, ήταν επιτυχημένος δημιουργώντας ένα δεδικασμένο για το τι να προσμένουν οι γονείς σε κάθε νέα σχολική χρονιά. Ως εκ τούτου, το νέο καθεστώς δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στους γονείς, οι οποίοι τελευταία στιγμή, ψάχνουν για εναλλακτικούς τρόπους φύλαξης και απασχόλησης των παιδιών τους.

Ακολουθεί η επιστολή του Συλλόγου:

Αγία Παρασκευή, 01/09/2014

Προς: Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής
κ. Ι. Σταθόπουλο
Κοιν.: Δ.Σ. ΠΑΙΣΔΑΠ

Κατ΄ αρχάς θα θέλαμε να σας ευχηθούμε καλή επιτυχία στο έργο σας ως νέου δήμαρχου της πόλης μας και ευελπιστούμε σε γόνιμο διάλογο και συνεργασία, τόσο με εσάς προσωπικά, όσο και με τη νέα διοίκηση του ΠΑΙΣΔΑΠ.

Με την παρούσα επιστολή παραθέτουμε το σκεπτικό του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Παιδικών Σταθμών Αγίας Παρασκευής σχετικά με τα κριτήρια επιλογής των παιδιών για το σχολικό έτος 2014-2015.

Η απόφαση της πλειοψηφίας της 5μελους επιτροπής που συστάθηκε από το Δ.Σ. των ΠΑΙΣΔΑΠ, εκτός των κοινωνικών –οικονομικών κριτηρίων που μας βρίσκει σύμφωνους, ήταν να μην γίνουν δεκτές οι επανεγγραφές, εκτός των παιδιών που θα παρακολουθήσουν την τάξη των προνηπίων και με εισοδηματικό όριο τα 70.000 ευρώ. Η θέση του Συλλόγου, τόσο στην επιτροπή όσο και στην απόφαση του Δ.Σ., ήταν αντίθετη με τη συγκεκριμένη πρόταση.

Θεωρούμε ότι τόσο για λόγους παιδαγωγικούς (παραμονή σε οικείο περιβάλλον, γνώση των ατομικών χαρακτηριστικών του παιδιού από το εκπαιδευτικό προσωπικό, μικρότερη περίοδος προσαρμογής κ.λπ.) όσο και για λόγους που σχετίζονται με την εργασιακή απόδοση των γονιών αφού δεν θα απαιτείται η δική τους παρουσία επί μακρόν, ώστε το παιδί να νιώσει άνεση και ασφάλεια στον χώρο του σταθμού, μας οδηγεί στο να επανεξεταστούν τα κριτήρια επιλογής έτσι ώστε να προηγηθούν σε επόμενα στάδια επιλογής τα παιδιά που είναι από επανεγγραφές.

Εκτός αυτών οι επανεγγραφές των παιδιών βοηθούν και το προσωπικό στο να προσφέρει καλύτερες εκπαιδευτικές υπηρεσίες, μιας και αυτά γνωρίζουν το περιβάλλον ενός παιδικού σταθμού, σε αντίθεση με ένα μεγάλο αριθμό νέων εγγραφών που θα δυσκολέψει κατά πολύ το έργο τους.

Επιπλέον μας ανησυχεί η μείωση των τροφείων -που με χαρά όλοι οι γονείς δεχτήκαμε- η οποία λογικά ήταν βασισμένη σε μελέτη της διοίκησης βάσει και των εισοδημάτων των επανεγγραφών, μετά όμως την απόφαση του Δ.Σ. για τις νέες εγγραφές, είναι πολύ πιθανή η μεγάλη έκπτωση στην ποιότητα των προσφερομένων υπηρεσιών του ΠΑΙΣΔΑΠ.

Κλείνοντας, να επισημάνουμε ότι η μέχρι σήμερα δοκιμασμένη «συνταγή» ως προς τον τρόπο επιλογής -ανεξαρτήτου διοίκησης- ήταν επιτυχημένη δημιουργώντας ένα δεδικασμένο για το τι να προσμένουν οι γονείς σε κάθε νέα σχολική χρονιά. Ο νέος τρόπος αντίθετα, έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε μεγάλη μερίδα γονιών που χωρίς καμία έγκαιρη ενημέρωση βρέθηκαν την τελευταία στιγμή εκτός παιδικών σταθμών και οργισμένοι-απεγνωσμένοι ψάχνουν για εναλλακτικούς τρόπους σε εποχές τόσο δύσκολες οικονομικά.

Ως εκπρόσωποι των γονέων και μέσα από τον θεσμικό μας αυτόν ρόλο, σας μεταφέρουμε την οργή και τον θυμό τους για τη μη επιλογή των παιδιών τους, όπως γινόταν έως τώρα, πράγμα το οποίο θεωρούμε ότι και εσείς έχετε αντιληφθεί.

Σας παρακαλούμε λοιπόν και ζητάμε, στη νέα αρχή που κάνετε στη θέση του δημάρχου, να λάβετε γνώση το παραπάνω σκεπτικό και προβληματισμό μας και να κάνετε αποδεκτές, στις επόμενες φάσεις αξιολόγησης, όλες τις επανεγγραφές προκειμένου να επέλθει η ασφάλεια και σταθερότητα στην κοινότητα των παιδικών σταθμών της πόλης μας.

Εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Αγίας Παρασκευής

Η Γεν. Γραμματέας                                                                         Η Πρόεδρος

Αλεξάνδρα Παπαχρυσανθακοπούλου                       Τάνια Νικολούλια

Οργισμένη αντίδραση από Φώτη Αλεξόπουλο

Οι εξελίξεις έχουν δημιουργήσει σάλο στους πολίτες του Δήμου Αγίας Παρασκευής και θορύβησαν τον πρώην δημοτικό σύμβουλο Φώτη Αλεξόπουλο, ο οποίος, σε ανακοίνωσή του, επισημαίνει την καθυστέρηση στην απόφαση περί των επανεγγραφών των νηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου και θεωρεί ότι η πρόεδρος του ΠΑΙΣΔΑΠ έπρεπε να έχει φροντίσει για τη σωστή και έγκαιρη ενημέρωση των γονέων που ενδιαφέρονταν για την εισαγωγή των παιδιών τους στους παιδικούς σταθμούς για την περίοδο 2014-2015.

Παράλληλα, σχετικά με τις παραιτήσεις των μελών Διοικητικών Συμβουλίων, υπενθυμίζει ότι αυτές μπορούν να πραγματοποιηθούν σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση Τύπου:

Φώτης Αλεξόπουλος : Καταδικαστέες οι «πολιτικές» κόντρες, που έχουν «αντίκτυπο» στις οικογένειες των συνδημοτών μου

Φώτης ΑλεξόπουλοςΠαρακολουθώ με μεγάλη αγανάκτηση και θυμό τον «Γολγοθά» των συνδημοτών μου, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στον ΠΑΙΣΔΑΠ.

Η ανταλλαγή δελτίων Τύπου μεταξύ νυν και τέως διοίκησης του Δήμου Αγίας Παρασκευής πιστεύω ότι δεν τιμά κανέναν.

Πραγματικά μου προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ενώ η παραιτούσα διοίκηση είχε τρεις ολόκληρους μήνες να ξεκαθαρίσει το τι μέλει γενέσθαι, με τις αιτήσεις για τους Παιδικούς Σταθμούς ώστε να γνωρίζουν και οι γονείς, προτίμησε κατά το τέλος!!! Αύγουστου, 29/8/ να ρίξει «λάδι στη φωτιά» και μάλιστα!!! δυο μέρες πριν την ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής.

Για μένα προσωπικά όλα αυτά είναι καταδικαστέα και θεωρώ ότι όφειλε η προηγούμενη διοίκηση της πρόεδρου κ. Καψοκεφάλου να έχει φροντίσει για τη σωστή και έγκαιρη ενημέρωση των γονέων που ενδιαφέρονταν για την εισαγωγή των παιδιών τους στους ΠΑΙΣΔΑΠ για το έτος 2014-2015.

Όσο για την παραίτηση των μελών ενός Διοικητικού Συμβουλίου Νομικού Προσώπου να θυμίσω ότι γίνεται κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και όλα τα άλλα είναι απλώς για το θεαθήναι.

Μέχρι τότε λοιπόν, προτείνω να διοικήσουν σύμφωνα με τη λαϊκή εντολή που πήραν από τους δημότες το 2010 καθώς και την ψήφο στο Δημοτικό Συμβούλιο από τους δημοτικούς συμβούλους.

Φώτης Αλεξόπουλος
Πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Αγίας Παρασκευής

Αγία Παρασκευή 2/9/2014

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet