Προχωρά η ανέγερση του νέου δημαρχείου Αγίας Παρασκευής
Μακέτα του νέου δημαρχείου Αγίας Παρασκευής.
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Προχωρά η ανέγερση του νέου δημαρχείου Αγίας Παρασκευής

Ψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία, από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου, η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Αγίας Παρασκευής, για «Ανέγερση νέου δημαρχιακού μεγάρου του Δήμου Αγίας Παρασκευής», προϋπολογισμού 21.080.000 ευρώ. Το έργο που είναι ενταγμένο στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής για το 2017 θα δημοπρατηθεί, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών προσυμβατικού ελέγχου και υπογραφής της Σύμβασης.

Όπως τονίζει ο Δήμος: «Με σχεδιασμό, ουσιαστική και συστηματική δουλειά και σε άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής παίρνει τον δρόμο της υλοποίησης ένα πολύ σημαντικό αναπτυξιακό έργο με πολλαπλά οφέλη για την Αγία Παρασκευή, καθώς πρόκειται:

  • Να στεγάσει όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Αγ. Παρασκευής, που μέχρι σήμερα στεγάζονται σε διάσπαρτα ενοικιαζόμενα κτήρια, σε ένα ενιαίο κτήριο εξοικονομώντας περισσότερα από 300.000 ευρώ κάθε χρόνο. Με τη συστέγαση των Υπηρεσιών του Δήμου θα βελτιωθεί ο συντονισμός, η διαλειτουργικότητα και η αποδοτικότητά τους με θετικό αντίκτυπο στην ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται προς τους πολίτες.
  • Να λειτουργήσει σαν κύτταρο πολιτισμού, καθώς ο κλειστός χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα διαθέτει (αμφιθέατρο 350 θέσεων) θα μπορεί να φιλοξενεί θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές, συναυλίες, ομιλίες και άλλες εκδηλώσεις, ενώ ο ακάλυπτος χώρος της ανατολικής εισόδου με τον σχηματισμό κερκίδων προσφέρει τη δυνατότητα διοργάνωσης υπαίθριων εκδηλώσεων.
  • Να προσφέρει 158 υπόγειες θέσεις πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης που θα διευκολύνουν την εξυπηρέτηση των πολιτών, τη διεξαγωγή των εκδηλώσεων και την ελάφρυνση των γύρω δρόμων».

Ο δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος εκφράζει, μέσω της ανακοίνωσης, την ιδιαίτερη ικανοποίηση της δημοτικής Αρχής για το γεγονός ότι «η απόκτηση δημαρχείου, που αποτελούσε για χρόνια στόχο των δημοτικών Αρχών της πόλης, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης» και ευχαριστεί την περιφερειάρχη Ρ. Δούρου και όλους όσοι από την Περιφέρεια και τον Δήμο εργάστηκαν για αυτό το αποτέλεσμα.

Τέλος, ο Δήμος επισημαίνει ότι το θέμα του δημαρχείου είναι το τρίτο από τα σημαντικά κτηριακά θέματα που ταλαιπωρούσαν την Αγία Παρασκευή για χρόνια και οδεύουν προς επίλυση, καθώς η ολοκλήρωση του Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου (Μπαρμπίκα) βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο κατασκευής και η απόκτηση του Κτήματος – Οικίας Ιόλα προχωράει προς άμεση υλοποίηση με την αγορά τους από τον Δήμο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet