Πρόγραμμα Παιδικών Κατασκηνώσεων για ηλικίες 6-15 ετών από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής
Κοινωνία

Πρόγραμμα Παιδικών Κατασκηνώσεων για ηλικίες 6-15 ετών από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής προτίθεται να υλοποιήσει και φέτος το πρόγραμμα Παιδικών Κατασκηνώσεων για περίπου 130 παιδιά ηλικίας 6-15 χρονών, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε κατοίκους του Δήμου Αγίας Παρασκευής που το ταμείο τους δεν δικαιολογεί πρόγραμμα κατασκηνώσεων και για περίοδο φιλοξενίας 11 διανυκτερεύσεων. Η οικονομική συμμετοχή κάθε παιδιού, καθώς και οι προβλεπόμενες θέσεις ανά κατηγορία ορίζονται βάσει εισοδηματικών κριτηρίων και για ορισμένο αριθμό θέσεων.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η οικονομική συμμετοχή κάθε παιδιού θα γίνει βάσει εισοδηματικών κριτηρίων ως εξής:

  • Οικογένειες με εισόδημα έως 18.000,00 ευρώ έχουν μηδενική συμμετοχή
  • Οικογένειες με εισόδημα έως 24.000,00 ευρώ έχουν συμμετοχή 75 ευρώ για το πρώτο παιδί, 55 ευρώ για το δεύτερο και μηδενική για καθένα από τα επόμενα
  • Οικογένειες με εισόδημα έως 30.000,00 ευρώ έχουν συμμετοχή 125 ευρώ για το πρώτο παιδί, 75 ευρώ για το δεύτερο, 55 ευρώ για το τρίτο και μηδενική για καθένα από τα επόμενα
  • Οικογένειες με εισόδημα άνω των 30.000,00 ευρώ έχουν συμμετοχή 190 ευρώ για καθένα από τα δύο πρώτα παιδιά και 120 ευρώ για καθένα από τα επόμενα.

Τα δικαιολογητικά συμμετοχής είναι:

  • Έντυπη αίτηση.
  • Εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογικού έτους 2019 (ή 2020 εάν υπάρχει).
  • Λογαριασμός ΔΕΚΟ στο όνομα των γονιών ή βεβαίωση φοίτησης του παιδιού σε σχολείο της Αγίας Παρασκευής.
  • Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης*.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν μεταξύ κατασκηνώσεων και κατασκηνωτικών περιόδων, οι οποίες θα ανακοινωθούν στο site του Δήμου στις 7/6/2021 το μεσημέρι.

Στις 7/6/2021 επίσης θα αναρτηθεί η σχετική αίτηση όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εκτυπώσουν και να συμπληρώσουν.

Οι αιτήσεις θα ελέγχονται από το τμήμα Παιδείας του Δήμου Αγίας Παρασκευής και θα υποβάλλονται στο πρωτόκολλο του Δήμου Αγίας Παρασκευής (ισόγειο) από Πέμπτη 10/06/2021-14/06/2021 και ώρες 8:30-13:00. Στην επιλογή των παιδιών θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας βάσει αριθμού πρωτοκόλλου.

Η διοίκηση του Δήμου σημειώνει ότι κάθε παιδί θα συμμετέχει σε μία μόνο κατασκήνωση και για μία κατασκηνωτική περίοδο. Εφόσον εγκριθεί η συμμετοχή του παιδιού και κατά την άφιξή του στην κατασκήνωση θα πρέπει να προσκομίσει βεβαίωση από τον παιδίατρο για τον πλήρη εμβολιασμό του, ότι δεν πάσχει από υποκείμενα νοσήματα και εάν πάσχει από κάποιο νόσημα του επιτρέπει να συμμετέχει στο πρόγραμμα των κατασκηνώσεων.

* Για την έκδοση Πιστοποιητικού Οικογενειακής Κατάστασης μπορείτε και ηλεκτρονικά να το εκτυπώσετε ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

Βεβαίωση Οικογενειακή Κατάστασης μέσω gov.gr

Στην ιστοσελίδα www.gov.gr, πατάω οικογένεια, επιλέγω οικογενειακή κατάσταση, κατόπιν πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, στην συνέχεια, είσοδος στην υπηρεσία, σύνδεση, και πληκτρολογώ τους κωδικούς taxisnet (username και password) ύστερα πατάω, συνέχεια μετά επιλέγω έκδοση και μετά λήψη αρχείου και τέλος εκτύπωση.

Περισσότερες πληροφορίες στους τηλ. αριθμούς επικοινωνίας του τμήματος Παιδείας: 213 2004568, 213 2004601.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet