«Ραντεβού» στα γραφεία του ΠΑΙΣΔΑΠ δίνουν οι γονείς των Παιδικών Σταθμών Αγίας Παρασκευής – Τι διεκδικούν για τη νέα σχολική χρονιά
Κοινωνία

«Ραντεβού» στα γραφεία του ΠΑΙΣΔΑΠ δίνουν οι γονείς των Παιδικών Σταθμών Αγίας Παρασκευής – Τι διεκδικούν για τη νέα σχολική χρονιά

Να παραβρεθούν στη συνεδρίαση του Διοικητικού συμβουλίου του Νομικού προσώπου των Παιδικών Σταθμών Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΙΣΔΑΠ), την Πέμπτη 18 Μαΐου, στις 7μ.μ., στα γραφεία του Νομικού Προσώπυ (Λ. Μεσογείων 405), καλεί τους γονείς η Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδικών Σταθμών.

Στη συνεδρίαση θα συζητηθεί η ψήφιση των νέων όρων φιλοξενίας για τη σχολική περίοδο 2023-2024, που «υπενθυμίζουμε ότι για εμάς τους γονείς είναι θέμα ουσίας και όχι μια τυπική γραφειοκρατική διαδικασία, γιατί θα καθορίσει την οικονομική επιβάρυνσή μας, τη διαδικασία επιλογής παιδιών για μια θέση στον παιδικό σταθμό, αλλά και μέτρα για την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών μας» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση.

Μάλιστα, ο Σύλλογος προβάλλει και τις διεκδικήσεις τους για τη νέα χρονιά, τις οποίες και θα επιδιώξει κατοχυρωθούν μέσα από τους όρους φιλοξενίας.

«Με δεδομένη τη σοβαρότητα όλων των παραπάνω, θεωρούμε ότι η παρουσία σας θα είναι παράγοντας καθοριστικός για να ακουστούν τα αιτήματά μας, ώστε να δοθούν, άμεσα, λύσεις για το καλό των παιδιών μας» καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου.

Οι διεκδικήσεις του Συλλόγου Γονέων Παιδικών Σταθμών

  1. Η ύπαρξη νοσηλευτών, ειδικευμένων στις πρώτες βοήθειες, για άμεση παρέμβαση σε κρίσιμες στιγμές (πνιγμός κ.λπ., ώστε να σωθεί μια ζωή), αλλά και για την εύρυθμη λειτουργία σε θέματα υγείας, που καθημερινά προκύπτουν.
  2. Η ύπαρξη του απαραίτητου προσωπικού για να λειτουργούν τα παιδικά τμήματα με δύο παιδαγωγούς, από τις 7π.μ. έως τις 4μ.μ., παράγοντας καθοριστικός για την ασφάλεια των παιδιών και για την εύρυθμη λειτουργία των σταθμών, με ουσιαστικό παιδαγωγικό έργο.
  3. Τα παιδιά που φιλοξενήθηκαν σε κάποιο παιδικό σταθμό και κάνουν αίτηση για τη νέα σχολική χρονιά θα γίνονται αυτόματα δεκτά ως «επανεγγραφές».
  4. Η αλλαγή στο όριο ηλικίας, για να εγγράφονται και παιδιά από 6 μηνών.
  5. Η εξασφάλιση συνοδού (Παράλληλης Στήριξης) για περιστατικά που χρήζουν τέτοιου είδους παρέμβασης να καλύπτεται με προσωπικό μόνιμης και πλήρους απασχόλησης από τον αρμόδιο φορέα.
  6. Η μηδενική συμμετοχή σε αναλώσιμα (πάνες, κρέμες, μαντιλάκια κ.λπ.), μια από τις κατακτήσεις του συλλόγου μας που εφαρμόστηκε για πρώτη φόρα φέτος.
  7. Η κατάργηση της οικονομικής επιβάρυνσης σε οικογένειες, που κάνουν αναγκαστική χρήση του σχολικού λεωφορείου λόγω μακρινής απόστασης από τον σταθμό, που είναι αποτέλεσμα της μη δημιουργίας παιδικών σταθμών στον Δήμο, ώστε να καλύπτονται οι πραγματικές ανάγκες.
  8. Η κατάργηση των τροφείων, γιατί είναι ένα επιπλέον βάρος στο εισόδημα των οικογενειών, με δεδομένο το κόστος ζωής. Είναι ταυτόχρονα και άδικο, σήμερα να πληρώνουμε ξανά, για παροχές, που θα έπρεπε να καλύπτονται από την άμεση και έμμεση φορολογία που μας επιβάλουν κάθε χρόνο.
Νεότερη ενημέρωση – Πέμπτη 18/5 (14:44)

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Ένωση Συλλόγων Παιδικών Σταθμών το νομικό πρόσωπο ΠΑΙΣΔΑΠ ανακοίνωσε ότι αναβάλλεται η σημερινή (18/5) συνεδρίαση. Ο λόγος είναι ότι αρρώστησε ο πρόεδρος των ΠΑΙΣΔΑΠ Νικόλαος Παναγόπουλος.

Η Ένωση ανανεώνει το «ραντεβού» με τους γονείς για τη νέα συνεδρίαση του Δ.Σ. του νομικού προσώπου, τη Δευτέρα, 22 Μαϊου 2023 και ώρα 19:00,στα γραφεία των ΠΑΙΣΔΑΠ (Λ. Μεσογείων 405).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet