«Σαφάρι» της Τροχαίας στην Αγία Παρασκευή για παράνομη στάθμευση και παραβίαση λεωφορειολωρίδας στη Λ. Μεσογείων
Κοινωνία

«Σαφάρι» της Τροχαίας στην Αγία Παρασκευή για παράνομη στάθμευση και παραβίαση λεωφορειολωρίδας στη Λ. Μεσογείων

Αυστηρές συστάσεις σε όσους σταθμεύουν παράνομα, και είτε εμποδίζουν τη διέλευση οχημάτων σε κεντρικές οδούς, είτε καταλαμβάνουν τμήμα των πεζοδρομίων και θέσεων για ΑμεΑ στην Αγία Παρασκευή, θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024 η Τροχαία Αγίας Παρασκευής, όπως αποφασίστηκε κατά την πρόσφατη συνάντηση του δημάρχου Γιάννη Μυλωνάκη με τον διοικητή του Β΄ Τμήματος Τροχαίας Β/Α Αττικής Ανδρέα Παλαιολόγο. Παράλληλα θα δοθεί έμφαση σε όσους εμποδίζουν τη διέλευση από τη λεωφορειολωρίδα επί της Λεωφόρου Μεσογείων, προκαλώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Το θέμα της παράνομης στάθμευσης βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης των δύο ανδρών, η οποία πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα, παρουσία και του αρχιφύλακα Δημήτρη Αποστολόπουλου, ο οποίος υπηρετεί στο γραφείο παραβάσεων. Ο κ. Μυλωνάκης, όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, επεσήμανε ότι πρόκειται για ένα ζήτημα που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης καθώς δημιουργεί σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα στον Δήμο. Από την πλευρά του ο διοικητής αναγνώρισε το πρόβλημα και τόνισε πως θα συνδράμει για την επίλυσή του.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της κοινής τους επίσκεψης σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπου παρουσιάζονται έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα και στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν τρόποι αποσυμφόρησης. Μετά και από σχετικές παρεμβάσεις της Τροχαίας ήδη, όπως ενημέρωσε τον δήμαρχο ο κ. Παλαιολόγος, υπάρχουν ορατά αποτελέσματα, καθώς η αύξηση της παρουσίας των τροχονόμων στην περιοχή έχει αποσυμφορήσει αισθητά τη Λεωφόρο Μεσογείων.

Επιπρόσθετα, κατά τη συζήτηση συμφωνήθηκε να υπάρξει μεταξύ τους συνεργασία για την υλοποίηση μαθημάτων οδικής βοήθειας και κυκλοφοριακής αγωγής από στελέχη της Διεύθυνσης Τροχαίας, σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε όλα τα σχολεία της Αγίας Παρασκευής.

Τέλος, συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με τη βελτίωση της σήμανσης σε σημεία της πόλης, αλλά και τη συνεργασία για την κατάρτιση του προγράμματος φορτοεκφόρτωσης των καταστημάτων σε κεντρικές δρόμους της πόλης.

«Με τον κ. Παλαιολόγο για άλλη μία φορά είχαμε μια πολύ γόνιμη συζήτηση με στόχο την αποτελεσματικότερη προάσπιση της οδικής ασφάλειας και της εύρυθμης λειτουργίας της πόλης. Θα συνεργαστούμε στενά προκειμένου να αμβλύνουμε τα κυκλοφοριακά προβλήματα της πόλης και να διευκολύνουμε την καθημερινότητα των πολιτών», δήλωσε ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής.

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Υποδομών και Δικτύων Λιάνα Σιούλα και Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Γιάννης Λογοθέτης.   

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet