ΣΕΔΑΠ: Άμεση πληρωμή οκτώ εργαζομένων του ΠΑΟΔΑΠ
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

ΣΕΔΑΠ: Άμεση πληρωμή οκτώ εργαζομένων του ΠΑΟΔΑΠ

Να πληρωθούν άμεσα οκτώ εργαζόμενοι στην καθαριότητα εγκαταστάσεων και χώρων που είναι υπό την εποπτεία του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ) ζητεί ο Σύλλογος Εργαζομένων στον Δήμο (ΣΕΔΑΠ).

Οι εργαζόμενες θα απέχουν από τα καθήκοντά τους μέχρι να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους, όπως τονίζεται στην ακόλουθη ανακοίνωση που εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΔΑΠ:

Σύμφωνα με τις υπ΄ αριθμ. 141/17 & 142/17  αποφάσεις του ΝΠΔΔ ΠΑΟΔΑΠ και τις υπ΄ αριθμ. 220/17 & 221/17 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, δόθηκαν παρατάσεις και υπογράφηκαν συμβάσεις έως 31-03-2018, με οκτώ καθαρίστριες με το ΝΠΔΔ ΠΑΟΔΑΠ για την κάλυψη εξολοκλήρου των αναγκών καθαριότητας του νομικού προσώπου, αφού δεν υπάρχει μόνιμο προσωπικό καθαριότητας.

Οι εν λόγω εργαζόμενες, παρόλο που κλήθηκαν να καλύψουν τις αυξημένες και επιτακτικές ανάγκες λόγω καλοκαιριού του νομικού προσώπου σχετικά με: 

  • το πρόγραμμα «Summer Camp» το οποίο φιλοξενούσε περίπου 400 παιδιά,
  • τα Αθλητικά Κέντρα με προγράμματα αθλητισμού,
  • τον Δημοτικό Κινηματογράφο,
  • πολιτιστικές εκδηλώσεις, «Διαδημοτικό Φεστιβάλ Θεάτρου» και μουσικές εκδηλώσεις,
  • την καθαριότητα και ανακαίνιση των χώρων του Εργαστηρίου Τέχνης, του Ωδείου, των Αθλητικών Κέντρων Νότου & Κοντοπεύκου, ώστε να ξεκινήσουν τα μαθήματα και οι δραστηριότητες,

και ενώ «συντρέχουν εξαιρετικοί λόγοι Δημόσιας Υγείας», δυστυχώς παραμένουν απλήρωτες για όλο αυτό το διάστημα μέχρι σήμερα.

Απαιτούμε την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων. 

Το Δ.Σ. του ΣΕΔΑΠ αποφάσισε την αποχή των καθαριστριών από τα καθήκοντά τους μέχρι την πληρωμή τους. Όλοι οι εμπλεκόμενοι, δηλαδή ΠΑΟΔΑΠ, Δήμος, Αποκεντρωμένη Διοίκηση, Υπουργείο Εσωτερικών, πρέπει να σταματήσουν να πετάνε την ευθύνη ο ένας στον άλλον και να λύσουν το πανελλαδικό ζήτημα που έχει προκύψει και να μην βάζουν τους εργαζόμενους για άλλη μία φορά σε περιπέτειες. Όποιος δουλεύει πρέπει και να πληρώνεται.

Ζητάμε ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του:

  • Από το ΝΠΔΔ ΠΑΟΔΑΠ και τον Δήμο να προχωρήσει τα εντάλματα πληρωμής μισθοδοσίας των εργαζομένων.
  • Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση να αποδεχθεί την τροποποίηση του Οργανισμού του ΝΠΔΔ ΠΑΟΔΑΠ, γιατί «συντρέχουν εξαιρετικοί λόγοι Δημόσιας Υγείας». 
  • Από το Υπουργείο Εσωτερικών να παρέμβει και να λύσει το θέμα, να καλύψει τους εργαζόμενους και τις πάγιες ανάγκες των Δήμων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet