Σε εκστρατεία κατά του καρκίνου παχέος εντέρου το ΚΕΠ Υγείας Αγ. Πρόληψης
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Σε εκστρατεία κατά του καρκίνου παχέος εντέρου το ΚΕΠ Υγείας Αγ. Πρόληψης

Το Κέντρο Πρόληψης (ΚΕΠ) Υγείας του Δήμου Αγίας Παρασκευής συμμετέχει ενεργά στην Πανελλαδική Εκστρατεία για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου που πραγματοποιούν τα ΚΕΠ Υγείας των Δήμων του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – ΕΔΔΥΠΠΥ (μέλος του Δικτύου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας) το οποίο ανακηρύσσει το 2017, ως Διαδημοτικό Έτος Πρόληψης της νόσου.

Βασικό μέλημα του ΚΕΠ Υγείας είναι η ευαισθητοποίηση, η ενημέρωση και η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων και παραπομπών σε δομές υγείας όλων των πολιτών ανεξαρτήτου, ηλικίας, οικονομικής ευμάρειας και ασφαλιστικής ικανότητας.

Βασιζόμενοι στα προληπτικά πρωτόκολλα του ΠΟΥ το ΚΕΠ Υγείας το ΚΕΠ Υγείας προτρέπει όλους τους δημότες να κάνουν τον ετήσιο έλεγχο Ανίχνευσης Αιμοσφαιρίνης Κοπράνων, αν είναι 50 έως 75 ετών. Ο έλεγχος θα γίνεται σε συνεργαζόμενα Διαγνωστικά Κέντρα, που έχουν ενταχθεί ως Πάροχοι Υγείας για την εκστρατεία, με τιμή έως 3 ευρώ. Ανασφάλιστοι και άποροι θα εξυπηρετούνται δωρεάν.

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στους αριθμούς τηλεφώνου 210 6000998 και 210 6547700.

Παράλληλα, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής ενημερώνει ότι η Βιοιατρική Αγίας Παρασκευής (Λ. Μεσογείων 384) έχει ενταχθεί ως Πάροχος Υγείας για την εκστρατεία και οι πολίτες μπορούν να επικοινωνήσουν προκειμένου να κάνουν την εξέταση, καλώντας στον αριθμό τηλεφώνου 210 6007006, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 6:00-22:00 και Σάββατο 6:00-16:00.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet