Σπ. Παπασπύρος: Ποιος ο πραγματικός λόγος που επιμένει ο κ. Σταθόπουλος στο άνοιγμα του δημοτικού κινηματογράφου;
Κοινωνία

Σπ. Παπασπύρος: Ποιος ο πραγματικός λόγος που επιμένει ο κ. Σταθόπουλος στο άνοιγμα του δημοτικού κινηματογράφου;

Επανέρχεται στο θέμα της λειτουργίας του θερινού δημοτικού κινηματογράφου «Θανάσης Βέγγος» ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ), τόσο εξαιτίας της σχετικής ανακοίνωσης του τέως δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου, όσο και των δημοσιεύσεων από άλλες πλευρές.

Ειδικότερα, ο κ. Σπύρος Παπασπύρος σημειώνει ότι το θέμα του δημοτικού κινηματογράφου απασχόλησε τη διοίκηση του ΠΑΟΔΑΠ από τις αρχές Φεβρουαρίου, η οποία και προέβη σε όλες τις απαιτούμενες οργανωτικές και διοικητικές ενέργειες εγκαίρως. Εν συνεχεία, στα μέσα Μαρτίου και ενώ οι σχεδιασμοί είχαν ολοκληρωθεί, επεβλήθησαν οι αναστολές λειτουργίας και τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορωνοϊού. Κατόπιν αυτών, στις αρχές Απριλίου (7/4), πριν ακόμη υπάρξει κάποια ένδειξη για το αν, πότε και με ποιον τρόπο θα ανοίξουν οι θερινοί κινηματογράφοι γενικά, απέστειλε έγγραφο προς τα μέλη του Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ. όπου εκπροσωπούνται όλες οι δημοτικές παρατάξεις -όπως τονίζει- με την οποία έθετε όλες τις παραμέτρους που υπήρχαν τότε, καθώς και τους προβληματισμούς του και ζητούσε, αφού τις μελετήσουν, να καταθέσουν τις δικές τους θέσεις.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Παπασπύρος, η παράταξη του κ. Σταθόπουλου δεν απάντησε, οπότε ο ίδιος επανήλθε στις 10 Απριλίου με νέα παράκληση προς τις δημοτικές παρατάξεις να καταθέσουν τις απόψεις τους, με το εξής ηλεκτρονικό μήνυμα: «Αγαπητοί φίλοι, σας παρακαλώ να μου αποστείλετε τις απόψεις σας για το θέμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων (όπως σας έχω ζητήσει με προηγούμενο ηλεκτρονικό μήνυμα μου), έως τη Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου 2020. Σπύρος Παπασπύρος».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ και πάλι επικράτησε «σιωπή».

Στη συνέχεια, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Οργανισμού, της 23ης Απριλίου, επανέφερε το θέμα για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων. Εξέθεσε και πάλι όλες τις παραμέτρους, με σοβαρότερη αυτήν που αφορούσε στον περιορισμό του αριθμού θεατών. Επίσης, ανέλυσε «το νέο σοβαρότατο πρόβλημα που προστίθεται, αυτό του ελέγχου της εισόδου σε έναν ανοικτό ελεύθερο χώρο 40 στρεμμάτων που δεν ελέγχεται». «Στη συζήτηση αυτή, και μόνο γιατί τους πίεσα, η παράταξη του κ. Σταθόπουλου εδέησε να καταθέσει τις αντιρρήσεις της στην εισήγηση να μην λειτουργήσουμε φέτος, χωρίς όμως σοβαρές αντιπροτάσεις. Μόνο νεφελώδεις θεωρητικολογίες», συνεχίζει ο κ. Παπασπύρος για να προσθέσει:

»Ερωτάται λοιπόν ο κ. Σταθόπουλος: Γιατί αν και κλήθηκε εγκαίρως, και μάλιστα δύο φορές, να καταθέσει προτάσεις δεν το έκανε; Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος για τον οποίο επιμένει, παρά τα υπαρκτά απαγορευτικά ζητήματα που υπάρχουν και ακόμη και κάποια στελέχη του αναγνωρίζουν; Για το δεύτερο ερώτημα, την απάντηση θα την αποκαλύψω εν καιρώ τω δέοντι, εφ΄όσον προκληθώ (κάτι που πιστεύω ότι θα συμβεί, βλέποντας κάποιες “περίεργες” ανακοινώσεις άλλων).

»Θα πρέπει να αντιληφθεί ο κ. Σταθόπουλος ότι δεν δικαιούται όχι μόνον να “καταγγέλλει”, αλλά ούτε καν να διαμαρτύρεται. Ρωτήθηκε εγκαίρως, αρνήθηκε να καταθέσει προτάσεις και ζητά και τα ρέστα; Αν τα στελέχη του στον ΠΑΟΔΑΠ δεν του έδειξαν τις επιστολές μου (πράγμα που δεν το πιστεύω), ας τα βρουν μεταξύ τους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet