Στην άσκηση «Αινείας 2024» στον Υμηττό ο Δήμος Αγίας Παρασκευής
Κοινωνία

Στην άσκηση «Αινείας 2024» στον Υμηττό ο Δήμος Αγίας Παρασκευής

Την άσκηση πεδίου δασικής πυρκαγιάς «Αινείας 2024», η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί στον Υμηττό υπό τη διοργάνωση της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής και με τη συμμετοχή της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, παρακολούθησε ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Μυλωνάκης.

Παρόντες ήταν και ο δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης, καθώς και ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγίας Παρασκευής Μάκης Τάρλας. Από την πλευρά της Περιφέρειας παρέστησαν ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Λεωνίδας Μανωλάκος, η αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη, η αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Βίκυ Καβαλλάρη, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Βασίλης Λώλος, ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νίκος Πασσάς.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η άσκηση πραγματοποιήθηκε στα όρια του Δήμου Αγίας Παρασκευής και συγκεκριμένα δίπλα στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου Κυνηγού των Φιλοσόφων με τη συμμετοχή της Πολιτικής Προστασίας των Δήμων Αγίας Παρασκευής και Παιανίας, της Πυροσβεστικής, του ΣΠΑΥ, του Ερυθρού Σταυρού, του Σωματείου Εθελοντών Βορειοανατολικού Τομέα Υμηττού, του ΕΚΑΒ και άλλων φορέων. Στόχος της άσκησης η οποία είχε προληπτικό χαρακτήρα, ήταν ο συντονισμός των ενεργειών όλων των αρμόδιων φορέων προκειμένου να υπάρχει η απαιτούμενη ετοιμότητα, σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με τον σεναριακό σχεδιασμό της άσκησης, προκλήθηκε πυρκαγιά στη χαράδρα και ακολούθως συντονίστηκαν όλοι εμπλεκόμενοι φορείς, με την συμμετοχή και εναέριων μέσων για την άμεση αντιμετώπισή της προτού επεκταθεί περαιτέρω.

Μετά την ολοκλήρωση της άσκησης ο κ. Μυλωνάκης συνεχάρη τόσο την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Αττικής όσο και όλους τους φορείς που συμμετείχαν επισημαίνοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

« Όλοι οι παρόντες που παρακολουθήσαμε την άσκηση δηλώνουμε εντυπωσιασμένοι από τον βαθμό ετοιμότητας όλων των εμπλεκόμενων δυνάμεων στο επίπεδο αντιμετώπισης ενός έκτακτου φαινομένου όπως είναι η πυρκαγιά. Είμαι πολύ ικανοποιημένος για την επιτυχημένη συμμετοχή και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας, καθώς πιστεύω πως τα κλειδιά για την αποτελεσματικότερη προστασία του Υμηττού μας, ενός από τα πιο πράσινα σημεία της Αττικής, είναι η πρόληψη και η κατάλληλη προετοιμασία. Εμείς ως Δήμος ήδη έχουμε προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση και θα συνεχίσουμε τις προληπτικές δράσεις, σε συνεργασία και με τον ΣΠΑΥ. Η κλιματική κρίση δεν μας αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Θα είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση για την προστασία του Υμηττού μας».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet