Στην Ειδική Αγωγή αφιέρωσε την πίτα της η Ένωση Γονέων Αγ. Παρασκευής
Κοινωνία

Στην Ειδική Αγωγή αφιέρωσε την πίτα της η Ένωση Γονέων Αγ. Παρασκευής

Η καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017, παρουσία πλήθους κόσμου.

Φέτος, ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης αποφάσισε να αφιερώσει την πίτα στην Ειδική Αγωγή και ως εκ τούτου ο χώρος της κοπής της πίτας, δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τα ιδιαιτέρως φιλόξενα σχολεία της Ειδικής Αγωγής της πόλης (Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο και Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο Κωφών και Βαρήκοων).

Η Ένωση με ανακοίνωσή της απευθύνει ευχαριστίες για την άριστη, όπως σημειώνει, και πραγματικά ουσιαστική συνεργασία που είχε, για μια ακόμα φορά, με τους διευθυντές των Ειδικών Σχολείων, Μαρία Χαϊκάλη και Χρυσόστομο Παπασπύρου, με τους εκπαιδευτικούς – κοινωνικούς λειτουργούς του σχολείου, Σοφία-Μαρία Παπαβασιλείου, Βιβή Ντέσκου και τον Παντελή Ζάχο, και πρωτίστως και κυρίως με τους μαθητές του σχολείου που, όπως τονίζει το Δ.Σ. της Ένωσης εξέπληξαν με το χιούμορ τους, την αποτελεσματικότητά τους και τον επαγγελματισμό τους. «Είναι αυτά τα παιδιά που μας κάνουν να μην το βάζουμε κάτω, που μας δίνουν τη δύναμη να μην απογοητευόμαστε και να μην τα παρατάμε και μας κάνουν να αισθανόμαστε περήφανοι που μπορούμε να στεκόμαστε δίπλα τους» τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Ένωσης.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι η αφιέρωση της πρωτοχρονιάτικης πίτας στην Ειδική Αγωγή αποτελεί συνέχεια πολλαπλών ενεργειών, αγώνων και συναντήσεων της Ένωσης με αρμόδιους φορείς, για την επίλυση των προβλημάτων που μαστίζουν τον τομέα αυτό και για τα οποία έχει τοποθετηθεί με ψηφίσματα και σχετικές ανακοινώσεις όλα αυτά τα χρόνια (κενά στην παράλληλη στήριξη, στα τμήματα ένταξης και αλλαγές στα απογευματινά υποστηρικτικά μαθήματα της ειδικής αγωγής).

Αναφορικά με την εκδήλωση, στο κατάμεστο θέατρο των Ειδικών Σχολείων, ο πατήρ Αναστάσιος ευλόγησε την πίτα και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης, Α. Παπάζογλου, άνοιξε την εκδήλωση ευχαριστώντας τους παρευρισκομένους για τη θερμή ανταπόκρισή τους και την πολυπληθή παρουσία τους.

Στη συνέχεια η Ένωση βράβευσε τιμητικά το μέλος της, Μαίρη Ριζκ-Καρακατσάνη, που αυτοδίκαια απέρχεται, για την ουσιαστική προσφορά της όλα αυτά τα χρόνια στο γονεϊκό κίνημα.

Ακολούθως, η πρόεδρος, Εύη Ματιάτου-Χατζοπούλου, απηύθυνε χαιρετισμό με σύντομη αναφορά στα προβλήματα και τις ανάγκες της Ειδικής Αγωγής, με την υπόσχεση η Ένωση να μην σταματήσει ποτέ να παλεύει και να διεκδικεί ώστε όλα τα παιδιά να έχουν τις ίσες ευκαιρίες που δικαιούνται στη μόρφωση και τη ζωή τους.

Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν ολιγόλεπτα βίντεο που ετοίμασαν ειδικά για την περίσταση μαθητές των Ειδικών Σχολείων, οι οποίοι είχαν εξ ολοκλήρου αναλάβει και την ηχητική και μουσική κάλυψη της εκδήλωσης και ανταπεξήλθαν, όπως τονίζει η Ένωση, με επαγγελματική αρτιότητα. Οι παρευρισκόμενοι χάρισαν το πιο θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημά τους  τα παιδιά και στους εμπνευσμένους καθηγητές τους. Η Ένωση ευχαριστεί τα παιδιά και τους καθηγητές για «την άριστη συνεργασία, την αμεσότητα και δοτικότητά τους κατά την προετοιμασία της εκδήλωσης, και για το άριστο τελικό αποτέλεσμα της δουλειάς τους», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Έπειτα, η πρόεδρος έκοψε την πίτα και μοίρασε τα κομμάτια με τη βοήθεια των παρευρισκομένων προσκεκλημένων.

Χαιρετισμό κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απηύθυναν ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γ. Σταθόπουλος, ο υπεύθυνος Παιδείας για την παράταξη Αγία Παρασκευή η Πόλη μας, Γ. Μαργαρίτης, ο επικεφαλής της παράταξης Συμμαχία Ευθύνης, Β. Γιαννακόπουλος, ο επικεφαλής της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση, Α. Γκιζιώτης, ο επικεφαλής της παράταξης Μια γενιά μπροστά, Α. Μουστόγιαννης, οι διευθυντές των ειδικών σχολείων, Μ. Χαϊκάλη και Χρ. Παπασπύρου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του ειδικού σχολείου, Μπ. Χρυσανθόπουλος, ενώ την εκδήλωση έκλεισε με χαιρετισμό ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού, Π. Γκόνης.

Το φλουρί από την  κεντρική πίτα έπεσε στο κομμάτι του Βοηθητικού Προσωπικού των σχολείων το οποίο παρέλαβαν οι καθαρίστριες του Ειδικού Σχολείου μαζί με το δώρο. Τα δεύτερο φλουρί έπεσε στον Σύλλογο Γονέων του 13ου Νηπιαγωγείου και το τρίτο και τελευταίο σε μητέρα από το 7ο Δημοτικό Σχολείο. Τα δώρα για τα φλουριά ήταν προσφορά του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Μαίρης Ρίζκ-Καρακατσάνη, την οποία και η Ένωση ευχαρίστησε.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, επίσης, η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Ε. Πετσατώδη, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κ. Τσιαμπάς και Κ. Κρητικίδης, η πρόεδρος της Α/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής και τέως πρόεδρος της Ένωσης, Α. Μπασακίδου-Καράμπελα και ο πρόεδρος της Β/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Β. Τραυλός, ο αντιπρόεδρος της Α/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Γ. Μαργαρίτης, τα μέλη των σχολικών επιτροπών, Ρ. ΣερετέλληΛ. Ριτζάκης (τέως πρόεδρος της Ένωσης), Α. Ζιώγα και Λ. Βισβάρδη, Μ. Σουβατζόγλου, ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ, Σ. Παπαμιχαήλ, η πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης «Αργώ, Γ. Πίσπα και ο πρόεδρος της ΑΣΓΜΕ, Δ. Λάμπρου, ο διευθυντής του 4ου Λυκείου, κ. Κοψιδάς και η υποδιευθύντρια του 2ου Λυκείου, Δ. Δούκα.

Επιπλέον παρευρέθησαν οι εκπρόσωποι φορέων κ.κ. Δ. Πετρή από τον Δημοκρατικό Γυναικείο Σύλλογο, Σ. Σινάνογλου από το Γυναικείο Μπάσκετ (ΓΣΑΠ), Β. Σαββίδης, πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων Τσακού, Στ. Μπακογιάννης, πρόεδρος του Συλλόγου Πευκακίων, καθώς και οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι Μ. Μουχτούρη, Μ. Κωνσταντακόπουλος και Μ. Γαβράς, ο πρόεδρος της Ένωσης Ν. Ιωνίας, Χ. Σταθόπουλος, η τέως πρόεδρος της Ένωσης, Σ. Χλύκα-Θεοδώρου, η πρόεδρος κ. Μήζη από τον Σύλλογο ΑμεΑ «Το Χελιδόνι» και από τον Σύλλογο Γονέων των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Αγίας Παρασκευής κ. Μ. Ζαφειράκη-Μουζάκη.

Ξεχωριστή φυσικά ήταν η παρουσία των μελών της Ένωσης, των Συλλόγων Γονέων, καθώς και των αντιπροσώπων των Συλλόγων στην Ένωση, που αποτελούν, όλοι μαζί, όπως σημειώνει η Ένωση, την πραγματική δύναμή της. Στην εκδήλωση παρέστησαν, λοιπόν, πολλά μέλη και αρκετοί πρόεδροι των συλλόγων γονέων των σχολείων της πόλης, ενώ τα κομμάτια των σχολείων παρελήφθησαν ως εξής: 3ο Νηπιαγωγείο, κ. Ολ. Καραλή, 7ο Νηπιαγωγείο, κ. Α. Δαρμογιάννης, 13ο Νηπιαγωγείο, κ. Αν. Κολοσκόπη, 1ο Δημοτικό, κ. Γ. Σταμάτη-Κολιοπούλου, 2ο  Δημοτικό, κ. Κ. Γαλέας, 3ο Δημοτικό, κ. Γ. Λάμπρου, 4ο Δημοτικό, κ. Δ. Κοντογιωργάκη-Βαγενά, 5ο /11ο Δημοτικό, κ. Β. Μπότση, 6ο Δημοτικό, κ. Ν. Καλλιαρέκου, 7ο Δημοτικό, κ. Π. Κατσανιώτη, 8ο Δημοτικό, κ. Γ. Κατσαμπέκης, 9ο Δημοτικό, κ. Γ. Κώνσταντος, 1ο Γυμνάσιο, κ. Α. Μοσχόβης, 2ο Γυμνάσιο, κ. Κ. Μάνεσης, 3ο Γυμνάσιο, κ. Δ. Καμινάρη-Αγωριανίτη, 4ο Γυμνάσιο, κ. Α. Γκουντάρα, 5ο Γυμνάσιο, κ. Ηλ. Σωτηράκου, 1ο Λύκειο, κ. Μ. Ριζκ-Καρακατσάνη, 2ο Λύκειο, κ. Ρ. Καπετάνιου, 3ο Λύκειο, κ. Ε. Ματιάτου-Χατζοπούλου, 4ο Λύκειο, κ. Κ. Αποστολοπούλου και πλήθος κόσμου, μέλη διοικητικών συμβουλίων, φίλοι και μέλη της Ένωσης.

Τέλος, όπως ενημερώνει η Ένωση, «το Διοικητικό Συμβούλιο υπόσχεται ότι δεν θα εφησυχάσει και θα συνεχίσει να βρίσκεται σε επαγρύπνηση ώστε να πιέζει και να διεκδικεί όπου χρειάζεται σχετικά με τον ευαίσθητο τομέα της Ειδικής Αγωγής διεκδικώντας ίσες ευκαιρίες για όλα τα παιδιά. Μόνο έτσι θα μπορούμε να τα κοιτάμε στα μάτια».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet