Στο πλευρό των εργαζομένων στην καθαριότητα η Λαϊκή Συσπείρωση Αγ. Παρασκευής
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Στο πλευρό των εργαζομένων στην καθαριότητα η Λαϊκή Συσπείρωση Αγ. Παρασκευής

Στη σημερινή (21/10) Γενική Συνέλευση των εργαζόμενων στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Αγίας Παρασκευής παραβρέθηκε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Γκιζιώτης, ο οποίος και δήλωσε τη συμπαράστασή του στα δίκαια αιτήματα και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που αποφασίστηκαν για τις απλήρωτες υπερωρίες.

Για το ίδιο θέμα η δημοτική παράταξη εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Μία ακόμη κυβέρνηση φορτώνει στους εργαζόμενους τις συνέπειες μίας καπιταλιστικής κρίσης που εκδηλώνεται με ένταση. Δεν επιτρέπει την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού για την καθαριότητα. Επιχειρεί να πετσοκόψει το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, ανοίγει ο δρόμος για ευρύτερες αντεργατικές ανατροπές στην υγεία και την ασφάλιση. Η υλοποίηση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου οδηγεί σε ανατροπές σε ωράρια και συνθήκες εργασίας.

Οι πολιτικές των κυβερνήσεων και των δημοτικών και περιφερειακών αρχών επιδιώκουν να χωρίσουν τους εργαζόμενους ανάλογα με τη σχέση εργασίας τους, να δημιουργήσουν εργαζόμενους με διαφορετικά δικαιώματα και αβέβαιη εργασία. Οι  πολιτικές αυτές έχουν οδηγήσει σε μία σειρά από διαφορετικές σχέσεις εργασίας. Μόνιμοι, αορίστου χρόνου, συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου, προγράμματα ΕΣΠΑ, προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, συμβάσεις έργου, συμβάσεις με αντίτιμο κτλ.

Ο κεντρικός σχεδιασμός παραπέμπεται στις καλένδες και η χωματερή έχει μετατραπεί εδώ και χρόνια σε υγειονομική βόμβα. Στο βάθος του σχεδιασμού υπάρχει η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, φιλέτο για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Η δημοτική αρχή, όπως και οι προηγούμενες, «καμαρώνουν» για αποθεματικά εκατομμυρίων, που προκύπτουν από τη φορολόγηση των δημοτών αλλά:

1. Χρωστούν πολλούς μήνες υπερωριών, αφήνοντας απλήρωτους τους εργαζόμενους, που οι μισθοί τους έχουν καθηλωθεί.

2. Επί χρόνια… δεν καταφέρνουν να προμηθεύσουν στους εργαζόμενους τα απαραίτητα, για την επικίνδυνη εργασίας τους, Μέσα Ατομικής Προστασίας.

3. Ο εξοπλισμός με επαρκή, σύγχρονα ασφαλή μέσα και οχήματα καθυστερεί χρόνια.

4. Οι εγκαταστάσεις στο αμαξοστάσιο είναι απαράδεκτες και επικίνδυνες.

Μόνιμη δουλειά με πλήρη δικαιώματα και μισθό στο ύψος των αναγκών των εργαζομένων. Καμιά σκέψη για ιδιωτικοποίηση. ΑΜΕΣΑ να δοθούν τα χρωστούμενα των υπερωριών και η αποζημίωση για τα ΜΑΠ που προμηθεύτηκαν μόνοι τους οι εργαζόμενοι. Να προχωρήσει χωρίς καθυστέρηση ο εξοπλισμός της καθαριότητας και οι νέες εγκαταστάσεις.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet