Στο 2ο Γυμνάσιο Αγ. Παρασκευής για φέτος οι προβολές του θερινού κινηματογράφου
Κοινωνία

Στο 2ο Γυμνάσιο Αγ. Παρασκευής για φέτος οι προβολές του θερινού κινηματογράφου

Οριστικά στο 2ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής θα πραγματοποιηθούν φέτος οι προβολές του θερινού δημοτικού κινηματογράφου «Θανάσης Βέγγος», όπως απεφάσισε η διοίκηση του Δήμου.

Σε ανακοίνωση που υπογράφουν από κοινού ο δήμαρχος, Βασίλης Ζορμπάς, και ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ), Σπύρος Παπασπύρος, τονίζεται ότι η δημοτική αρχή, σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΠΑΟΔΑΠ, είχε ενημερώσει έγκαιρα τους πολίτες ότι προτίθεται να μην πραγματοποιηθούν φέτος οι θερινές κινηματογραφικές προβολές στον χώρο όπου πραγματοποιούνταν τα τελευταία πέντε χρόνια, στο Πάρκο «Σταύρος Κώτσης».

Στην απόφαση αυτή, όπως λέει, οδηγήθηκε από τη διαπίστωση ότι ο χώρος είναι ακατάλληλος για να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την πρόληψη της διάδοσης της Covid-19, τα οποία ισχύουν έως και σήμερα.

«Την απόφασή μας αιτιολογήσαμε με απολύτως λογικά επιχειρήματα, τα οποία κατ’ επανάληψη έχουμε εκθέσει» αναφέρουν οι υπογράφοντες την ανακοίνωση και προσθέτουν:

«Αντί αυτού, προκειμένου να μην στερηθούν οι κάτοικοι της πόλης μας μια πολιτιστική και ψυχαγωγική διέξοδο, ιδίως κατά την περίοδο της κρίσης της πανδημίας, από την οποία όπως φαίνεται εξερχόμαστε αργά αλλά σταθερά, αποφασίσθηκε η μεταφορά των προβολών, για φέτος, στον αύλειο χώρο του 2ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής».

Ως λόγους για την παραπάνω απόφαση ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ προβάλλουν:

  • Το γεγονός ότι ο χώρος είναι απολύτως κατάλληλος για τον απόλυτο και ευχερή έλεγχο της τήρησης των ισχυόντων σήμερα υγειονομικών πρωτοκόλλων.
  • Το γεγονός ότι λειτουργούσε για πάρα πολλά χρόνια με εξαιρετική επιτυχία, στον χώρο αυτό.
  • Το γεγονός ότι η δυναμικότητά του, παρά τα περιοριστικά μέτρα, είναι πολύ ικανοποιητική.
  • Το γεγονός ότι  οι κινηματογραφικές προβολές, ως πολιτιστική δράση, δεν έρχεται σε αντίθεση με τον χώρο.
  • Το γεγονός ότι οι κινηματογραφικές προβολές δεν παρεμποδίζουν την λειτουργία του σχολείου, αφού θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών.

Επίσης, προσθέτουν και τα εξής:

  • Οι κινηματογραφικές προβολές και η εν γένει λειτουργία, θα πραγματοποιηθούν με μέριμνα του ΠΑΟΔΑΠ, η δε είσοδος θα είναι ελεύθερη.
  • Θα τηρηθούν όλες οι υγειονομικές προβλέψεις και οι κανόνες ασφαλείας.
  • Θα τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες για τις προβολές, οι οποίες ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη.
  • Θα υπάρξει μέριμνα για τα αυτονόητα, δηλαδή ο σεβασμός του χώρου, η φύλαξή του σε 24ωρη βάση, οι επιπλέον δαπάνες (νερό, ηλεκτρικό ρεύμα) θα καλυφθούν οικονομικά και εάν υπάρξει οποιαδήποτε φθορά, θα αποκατασταθεί πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Η έναρξη των προβολών θα πραγματοποιηθεί εντός του μηνός Ιουλίου, η δε λήξη τους αναλόγως με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Το πρόγραμμα και ο κανονισμός λειτουργίας θα ανακοινωθούν εγκαίρως.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet