Συγκινητική η προσφορά σε σχολικά είδη
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Συγκινητική η προσφορά σε σχολικά είδη

Το απόγευμα της Παρασκευής 12 Σεπτεμβρίου 2014 και τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 13 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της συνεργασίας της «ΔΡΑΣ.Ε. – Δράσεις Εθελοντών» με τον Δήμο Αγίας Παρασκευής, έγινε πράξη η αξιόλογη πρωτοβουλία για συγκέντρωση και εξασφάλιση σχολικών ειδών σε παιδιά, οι οικογένειες των οποίων αδυνατούν οικονομικά να καλύψουν αυτή την ανάγκη. Από τη δράση προέκυψαν πέντε καρότσια με ποικιλία ειδών γραφικής ύλης, που θα γεμίσουν τις σχολικές τσάντες των παιδιών αυτών για τη νέα σχολική χρονιά.

Στην προσπάθεια αυτή σημαντική ήταν η συμβολή των τοπικών βιβλιοπωλείων («Πολύπλευρο», «Επίκαιρα», «Bookworld», «Forum», «Πολύεδρο», «Public», «Πλαίσιο», «Jumbo»), στον χώρο των οποίων πραγματοποιήθηκε η συλλογή των προσφερόμενων ειδών. Οι εργαζόμενοι της «ΔΡΑΣ.Ε.» παραλάμβαναν τις σακούλες, που με χαρά προσέφερε ο κόσμος, και ενημέρωναν, αφενός για το έργο της πράξης: «ΔΡΑΣ.Ε.: ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΛΗΝΗΣ» και αφετέρου για τη λειτουργία των δομών.

Όπως μας ενημερώνει η ανακοίνωση, συγκινητική ήταν η διάθεση προσφοράς του κόσμου, αμέσως μόλις πληροφορούνταν σχετικά με τον σκοπό της δράσης και η ολοένα και αυξανόμενη ευαισθητοποίηση σε κοινωνικά θέματα, με μεγαλύτερο επίτευγμα, όμως, απ΄ όλα το ότι οι σακούλες δίνονταν από τους γονείς στα παιδιά τους για να τις προσφέρουν, βιώνοντας ένα σημαντικό μάθημα προσφοράς και αλληλεγγύης που θα αποτυπωθεί μέσα τους και θα οδηγεί τη σκέψη τους μεγαλώνοντας.

Κοντά στη δράση της ΔΡΑΣ.Ε. και του Δήμου Αγίας Παρασκευής βρέθηκαν η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ζωή Φωτεινού και η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής, Αντωνία Γκίνη, ενώ την προσπάθεια ενίσχυσαν και εθελοντές, όπως η κ. Άρτεμις Καρακατσάνη και η κ. Μαρία Γαστεράτου. Η ανταπόκριση που υπήρξε, έδωσε στη Μη κυβερνητική Εθελοντική Οργάνωση το έναυσμα και την απαραίτητη στήριξη για επόμενες δράσεις, πάντα με στόχο την προαγωγή της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και την ενίσχυση της Κοινωνικής Δικτύωσης στην τοπική κοινότητα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet