Συμβουλευτική ενημέρωση από το ΙΝ.ΚΑ. Βόρεου Τομέα Αττικής
Κοινωνία

Συμβουλευτική ενημέρωση από το ΙΝ.ΚΑ. Βόρεου Τομέα Αττικής

Το Ινστιτούτο Καταναλωτών Βόρειου Τομέα Αττικής, με έδρα την Αγία Παρασκευή, από 1η Νοεμβρίου καλεί τους δανειολήπτες που δυσκολεύονται ή αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τις Τράπεζες, να επικοινωνούν με τα Γραφεία του ΙΝ.ΚΑ. στο τηλέφωνο 210 3632443 ή στο τηλ. κέντρο 11711 (κ. Φώτη Αλεξόπουλο), προκειμένου να λάβουν δωρεάν συμβουλευτική ενημέρωση και καθοδήγηση, ανάλογα με την περίπτωση, για τις αλλαγές στο νομικό πλαίσιο και τις διεξόδους που έχουν ανάλογα με τις οφειλές, τα εισοδήματα και την ακίνητη περιουσία τους.

Επίσης ενημερώνει ότι ο Ν.3869/2010, με τις τροποποιήσεις του Ν.4161/2013 (στον οποίο εντάσσονται πλέον οφειλές και προς τα δημόσια και ασφαλιστικά ταμεία) ισχύει και παρέχει την απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας μετά την αίτηση υπαγωγής στον νόμο, καθώς επίσης και η ενεργοποίηση του αναθεωρημένου κώδικα δεοντολογίας μπορεί να δώσει κάποια λύση ανάλογα φυσικά με τον τρόπο που θα τον διαχειριστεί η τράπεζα.

Πάντως γεγονός είναι ότι οι δανειστές πιέζουν για μείωση των ορίων της αξίας του ακινήτου, του εισοδήματος καθώς και για το ύψος των οφειλών του οφειλέτη.

Το σημαντικό που θα πρέπει να γνωρίζουν επίσης οι Καταναλωτές – Δανειολήπτες που έχουν προσφύγει στον Ν.3869/10 (Κατσέλη) και εκκρεμεί η υπόθεση τους, είναι το γεγονός ότι πλέον θα πρέπει να προσκομίσουν μια σειρά νέων δικαιολογητικών στους νομικούς συμβούλους τους, ώστε να κατατεθούν στο Ειρηνοδικείο μέχρι 18-2-2016, διαφορετικά απορρίπτεται η αίτηση τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet