Συνάντηση δημάρχου Αγ. Παρασκευής με τον υφυπουργό Μεταφορών & Υποδομών για νέα έργα στην πόλη
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Συνάντηση δημάρχου Αγ. Παρασκευής με τον υφυπουργό Μεταφορών & Υποδομών για νέα έργα στην πόλη

Με τον υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Γιάννη Κεφαλογιάννη, και τον γενικό γραμματέα Υποδομών, Γεώργιο Καραγιάννη, συναντήθηκε ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Βασίλη Σάρκουλα, τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, Τίμο Κωστόπουλο, και τον γενικό γραμματέα του Δήμου, Μιλτιάδη Κύρκο, την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019.

Η συνάντηση διεξήχθη, όπως ενημερώνει η διοίκηση του Δήμου, σε εξαιρετικά φιλικό κλίμα και ο υφυπουργός ανταποκρίθηκε θετικά στα ουσιαστικής σημασίας αιτήματα του Δήμου που του έθεσε ο δήμαρχος και τα οποία αφορούν:

  1. Τη δημιουργία τριών νηπιαγωγείων εντός του έτους 2020, την κατασκευή των οποίων θα αναλάβουν οι «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» (Κτ.Υπ. Α.Ε.).
  2. Την ασφαλτόστρωση των οδών της Αγίας Παρασκευής από τις οποίες διέρχονται οι αστικές συγκοινωνίες.
  3. Την απαλλοτρίωση του οικοδομικού τετραγώνου 119 (πρώην «Μακρή»), προκειμένου να αναγείρει ο Δήμος σχολικό συγκρότημα.

Επισημαίνεται ότι η εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» είναι ο ενιαίος κατασκευαστικός φορέας του ελληνικού κράτους, για όλες τις δημόσιες κτιριακές υποδομές (νοσοκομεία, σχολεία, δικαστήρια, σωφρονιστικά καταστήματα κ.ά.). Σκοπός της εταιρείας είναι η παροχή πρωτοπόρων και καινοτόμων δημοσίων κτηρίων, με σεβασμό στο περιβάλλον και κυρίως με τους ευνοϊκότερους όρους για το δημόσιο συμφέρον. Η εταιρεία προήλθε από τη συγχώνευση των εταιρειών «Οργανισμός Σχολικών Κτηρίων» (ΟΣΚ Α.Ε.) και «Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσοκομείων» (ΔΕΠΑΝΟΜ Α.Ε.). Την 1/8/2015 η συγχώνευση ολοκληρώθηκε με την προσχώρηση και της «Θέμις Κατασκευαστική Α.Ε.» στην «Κτ.Υπ. ΑΕ.».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet