Αγία Παρασκευή: «Συναγερμό» για το ακίνητο των πρώην Εκπαιδευτηρίων Μακρή χτυπούν οι γονείς
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Αγία Παρασκευή: «Συναγερμό» για το ακίνητο των πρώην Εκπαιδευτηρίων Μακρή χτυπούν οι γονείς

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου» για το θέμα της απαλλοτρίωσης του Ο.Τ. 119 (πρ. Εκπαιδευτήρια Μακρή). Όπως αναφέρει, «η ανησυχία για το θέμα του δανείου και την πορεία της ολοκλήρωσης της απαλλοτρίωσης του ακινήτου είναι τεράστια», υπενθυμίζοντας ότι είναι «το μοναδικό και κατάλληλο οικόπεδο στην επάνω περιοχή για την αναγκαία ανέγερση του ιδρυμένου 12ου Δημοτικού».

«Εάν το οικόπεδο αυτό χαθεί, είτε από λάθος, είτε από αβλεψία, είτε από εσφαλμένη εκτίμηση, είτε από παράλειψη ή ολιγωρία του Δήμου, οι μαθητές/ριες των σχολείων της επάνω περιοχής καταδικάζονται για πάντα να στριμώχνονται στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις χωρίς καμία πλέον εναλλακτική» σημειώνει η Ένωση, για να προσθέσει:

«Η κατάσταση θα γίνει μη αναστρέψιμη και θα στερήσουμε για πάντα από τα παιδιά μας το δικαίωμά τους για σύγχρονα και ασφαλή σχολεία.

Τα παιδιά μας θα συνεχίζουν να στοιβάζονται σε containers, σε αποθήκες, σε διχοτομημένες-μισές αίθουσες “σουράβλια”, σε βοηθητικούς χώρους που βαφτίζονται “σχολικές αίθουσες”. Σε αυτές τις “αίθουσες”, που χαρακτηρίζονται απαράδεκτες και στην πρόσφατη δικαστική απόφαση, φιλοξενούνται τα παιδιά μας. Το πρόβλημα μεγεθύνεται ακόμη περισσότερο με τη λειτουργία του διευρυμένου ολοήμερου προγράμματος που προσφέρει η Πολιτεία και απαιτεί σύγχρονες υποδομές.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τα διαχρονικά προβλήματα του Δήμου, τις ελλείψεις σε υποδομές της πόλης, τα ανολοκλήρωτα έργα που στοιχειώνουν την πόλη, καθώς και τις διαχρονικές ευθύνες των διοικήσεων του Δήμου. Υπάρχει όμως η ειδοποιός διαφορά σε σχέση με το Ο.Τ. 119. Για ημιτελή έργα, τα οικόπεδα είναι ιδιοκτησία του Δήμου και ΔΕΝ κινδυνεύουν. Το Ο.Τ. 119 ΔΕΝ ανήκει στον Δήμο. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος το οικόπεδο να χαθεί και να μη χτιστεί το 12ο Δημοτικό.

Για τον λόγο αυτό σημαίνουμε συναγερμό και απευθύνουμε έκκληση στον Δήμαρχο, τις δημοτικές παρατάξεις και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και να διασφαλιστεί το δάνειο για την ολοκλήρωση της απαλλοτρίωσης χωρίς καμία περαιτέρω καθυστέρηση.

Οι ώρες είναι κρίσιμες και ιστορικές. Ας αναλογιστούμε όλοι τον “Γολγοθά” που περάσαμε μέχρι να ολοκληρωθεί το καμάρι της πόλης μας, το συγκρότημα των ΕΠ.ΑΛ. Ας σκεφτούμε επίσης τα χρόνια που χρειάστηκαν για μικρότερες σχολικές μονάδες, όπως το 14ο Νηπιαγωγείο στα Πευκάκια. Και ας αναλογιστούμε όλοι πόσο περήφανοι είμαστε όταν ολοκληρώνεται μια σύγχρονη και ασφαλής μονάδα!

Η Ένωση θα συνεχίσει να αγωνίζεται με όλες τις δυνάμεις για τα σχολεία της πόλης. Πριν χρόνια ήταν πάλι οι γονείς που  βάλανε τα στήθη τους μπροστά από τις μπουλντόζες για να μη χαθεί, τότε, το οικόπεδο των Εκπαιδευτηρίων Μπαρμπίκα. Σήμερα όλη η πόλη καμαρώνει το συγκρότημα των ΕΠ.ΑΛ. Με το ίδιο σθένος και την ίδια επιμονή θα αγωνιστούμε -ακόμα και μέσα στις δικαστικές αίθουσες- για το Ο.Τ. 119.

Το Ο.Τ. 119 (πρ. Εκπαιδευτήρια Μακρή) παραμένει το μεγάλο στοίχημα της πόλης μας. Και θα το κερδίσουμε γιατί το χρωστάμε στα παιδιά μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet