Συνελήφθη από το Τ.Α. Αγίας Παρασκευής 30χρονος για κλοπές από οικίες
Κοινωνία

Συνελήφθη από το Τ.Α. Αγίας Παρασκευής 30χρονος για κλοπές από οικίες

Συνελήφθη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, πρωινές ώρες της Τρίτης 26 Σεπτεμβρίου 2017 στην Καλλιθέα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αγίας Παρασκευής, ένας 30χρονος ημεδαπός ο οποίος την προηγούμενη μέρα είχε διαπράξει μαζί με συνεργούς του, κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Ειδικότερα, ο δράστης μαζί με τους συνεργούς του συγκρότησαν από τριμήνου και πλέον εγκληματική ομάδα και προσποιούμενοι είτε τους τεχνίτες ασανσέρ είτε τους υπαλλήλους εταιρείας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, προσέγγιζαν ηλικιωμένους, εξωτερικά των οικιών τους και προφασιζόμενοι βλάβη του ασανσέρ ή διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος, τους έπειθαν να εισέλθουν στο εσωτερικό των διαμερισμάτων τους. Στη συνέχεια, απασχολώντας τους ο ένας εξ αυτών στο χώρο της κουζίνας, ερευνούσαν το διαμέρισμα και αφαιρούσαν κοσμήματα και χρηματικά ποσά.

Έπειτα από ενδελεχή έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας επετεύχθη η ταυτοποίηση των δραστών και εξιχνιάσθηκαν οκτώ περιπτώσεις σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Αγία Παρασκευή, Γλυφάδα, Χολαργός, Νέος Κόσμος) στις οποίες τα θύματα τους αναγνώρισαν ανεπιφύλακτα.

Οι κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα και τους είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό των συνεργών του και την εξιχνίαση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet