«Το αμαξοστάσιο Αγ. Παρασκευής πρέπει να φύγει μέσα από τα σπίτια»
Κοινωνία

«Το αμαξοστάσιο Αγ. Παρασκευής πρέπει να φύγει μέσα από τα σπίτια»

Ότι «το αμαξοστάσιο του Δήμου Αγίας Παρασκευής πρέπει να φύγει μέσα από τα σπίτια» τονίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους ο Σύλλογος Αναγέννηση και ο Σύλλογος Κοντόπευκου-Παραδείσου-Πευκακίων, ζητώντας «να δοθεί λύση με προοπτική».

Συγκεκριμένα, αναφέρουν: «Η ανάγκη μεταστέγασης του αμαξοστασίου, όπως προκύπτει από τη διαδικασία έξωσης, από τον χώρο που τόσα χρόνια λειτουργεί, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους σε επιλογή έκτασης που άπτεται στον οικιστικό ιστό της γειτονιάς μας, δίπλα στις πόρτες και τα μπαλκόνια των συμπολιτών μας, όπως ήδη έχουμε εκφραστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 9 Σεπτεμβρίου του 2020. 

Εμείς οι κάτοικοι του Κοντόπευκου, του Παράδεισου και των Πευκακίων φιλοξενούμε για πάνω από 30 χρόνια το αμαξοστάσιο του Δήμου στην περιοχή μας, υπομένοντας την όποια επιβάρυνση δημιουργεί η λειτουργία του. Με την κατασκευή της Αττικής οδού και του τερματικού Σταθμού της Αττικό Μετρό η περιοχή μας μοιάζει περισσότερο με βιομηχανική ζώνη.

Περιμέναμε, λοιπόν, από τη δημοτική αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο να μας ακούσουν, να δουν και να αντιληφθούν το ολοφάνερο σε όλους εμάς, ότι δεν μπορεί πλέον η περιοχή να σηκώσει το βάρος της λειτουργίας του αμαξοστασίου.

Θέλουμε να είμαστε σαφείς και απολύτως κατανοητοί προς όλους, το αμαξοστάσιο πρέπει να φύγει μέσα από τα σπίτια. Δεν θα δεχθούμε άλλο αυτή την υποβάθμιση της ζωής μας. Όλοι οι Δήμοι που βρίσκονται στις παρυφές του Υμηττού έχουν τα αμαξοστάσια στον Υμηττό, εκτός από τον δικό μας Δήμο. Μόνο ο Δήμος Αγίας Παρασκευής έχει το αμαξοστάσιο μέσα στον οικιστικό ιστό της πόλης. Ο Δήμος Χολαργού-Παπάγου, ο Δήμος Βύρωνα, Ηλιούπολης Αργυρούπολης, Ζωγράφου κ.λπ. έχουν τα αμαξοστάσια στα όρια της πόλης τους, στις παρυφές του Υμηττού και δεν ενοχλούν κανένα πολίτη τους. Ελπίζουμε να επικρατήσει η λογική και να δοθεί λύση με προοπτική, λύση ωφέλιμη για τον Δήμο και για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα. Όχι μπαλώματα και προσωρινές δήθεν λύσεις που θα διαιωνίζουν το πρόβλημα ταλαιπωρώντας όλους μας».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet