Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδικών Σταθμών Αγίας Παρασκευής: Να δώσει τώρα λύση το Δημοτικό Συμβούλιο για τον παιδικό σταθμό της Τρωάδος
Φωτογραφία: google.com/maps
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδικών Σταθμών Αγίας Παρασκευής: Να δώσει τώρα λύση το Δημοτικό Συμβούλιο για τον παιδικό σταθμό της Τρωάδος

Στο θέμα του κλεισίματος του παιδικού σταθμού στην οδό Τρωάδος επανέρχεται ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδικών Σταθμών Αγίας Παρασκευής, ζητώντας από το Δημοτικό Συμβούλιο να δώσει άμεση λύση, ώστε να μην βρεθούν εκτός της δομής τα 75 παιδιά που φιλοξενούνται σε αυτόν.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος αναφέρει:

Έχει περάσει πάνω από ένας μήνας όταν στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου των Παιδικών Σταθμών Αγ. Παρασκευής πάρθηκε η ντροπιαστική απόφαση για το κλείσιμο ενός ολοκλήρου σταθμού (Τρωάδος). Μια εξέλιξη που θα μειώσει κατά 72 τις θέσεις παιδιών σε όλον τον Δήμο για τα επόμενα χρόνια, που θα προκαλέσει ασφυξία σε όλους τους άλλους σταθμούς, δημιουργώντας υπεράριθμα τμήματα. Δεκάδες οικογένειες πλέον, στο κέντρο της πόλης μας, θα κάνουν χιλιόμετρα για να πάνε τα παιδιά τους σε παιδικό σταθμό.

Ταυτόχρονα βρισκόμαστε στην περίοδο των εγγραφών και το κλείσιμο του σταθμού με μαθηματική ακρίβεια θα μειώσει ακόμα περισσότερο τις πιθανότητες για μια θέση. Μοναδική εναλλακτική για όσους μείνουν εκτός είναι ο ιδιωτικός σταθμός, με πολύ μεγάλη επιβάρυνση σε μια εποχή που δεν περισσεύουν λεφτά από κανέναν μας.

Ποια είναι η αλήθεια για το κλείσιμο και ο πραγματικός υπεύθυνος

Πρόσχημα από την πλευρά της διοίκησης για το κλείσιμο είναι ότι δεν έχει τις προδιαγραφές για να είναι παιδικός σταθμός. Η διοίκηση πετάει την εύθηνη στον ιδιώτη που δεν συμμορφώνεται με τους κανονισμούς και δεν κάνει τις απαραίτητες μετατροπές. Έτσι κλείνουν τον σταθμό ώστε να ωφεληθεί ο Δήμος από τα ενοίκια που δίνει όπως κυνικά παραδέχονται μέσα στην απόφαση του συμβουλίου. Τι μας λένε με λίγα λόγια, ότι οι σταθμοί είναι κόστος και πρέπει να χαρούμε όταν κλείνουν. Για εμάς τους γονείς είναι αποκλεισμός ακόμα 75 παιδιών.

Μοναδικός υπεύθυνος είναι η σημερινή όπως και η προηγούμενη δημοτική αρχή που γνώριζαν καλά 5 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ότι ο σταθμός το 2022 θα θεωρηθεί ακατάλληλος, με βάση τις αλλαγές που ζητάει το κράτος από το 2017. Βολεύτηκαν όμως πίσω από το σενάριο του αδιάφορου και κακού ιδιοκτήτη που δεν συμμορφώνεται.

Όλοι τώρα επιρρίπτουν ευθύνες σε άλλους και κλαίνε πάνω από το χυμένο γάλα, δεν μας πείθουν. Λύσεις θα μπορούσαν να βρεθούν γιατί όλοι γνώριζαν από το 2017 τι θα συμβεί. Μέσα σε 5 χρόνια ακόμα και καινούργιο σταθμό θα μπορούσαν να είχαν φτιάξει, σε μια τόσο πυκνοκατοικημένη περιοχή που καλύπτει ο συγκεκριμένος σταθμός, όχι να κλείνουν.

Εμείς ως Σύλλογος Γονέων εξηγήσαμε αναλυτικά όλα όσα θα προκαλέσει μια τέτοια εξέλιξη, δυστυχώς όμως η απάντηση ήταν «ο Δήμος είναι επιχείρηση και πρέπει να κάνει περικοπές στα έξοδα». Αδιαφορούν και βλέπουν ως κόστος το ιερό δικαίωμα όλων των παιδιών στη Δημόσια Προσχολική Αγωγή όπου είναι αναγκαία για την ολόπλευρη σωματική, νοητική, συναισθηματική, αισθητική, κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών, που τους δίνει τα εφόδια για την υπόλοιπη ζωή τους.

Συνεχίζουμε για τα παιδιά

Συνεχίζουμε και διεκδικούμε να μην αποκλειστεί ούτε ένα παιδί από τους παιδικούς σταθμούς, να συζητηθεί το θέμα του κλεισίματος άμεσα σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και να δοθεί λύση. Ο Δήμος έχει την αποκλειστική ευθύνη να καλύπτει την ανάγκη όλων των παιδιών του Δήμου για μια θέση σε παιδικό σταθμό και όχι να βάζει εμπόδια κλείνοντάς τους.

Δεν σταματάμε συνεχίζουμε την προσπάθεια να ενημερωθούν όλοι οι δημότες μέσα από τις ανακοινώσεις μας, με την ανάρτηση των πανό μας. Μας αφορά όλους. Θέλουμε τη στήριξη όλων ώστε να σταματήσουμε το προμελετημένο έγκλημα του κλεισίματος του Παιδικού Σταθμού της Τρωάδος.

Μέχρι τώρα, με ανακοινώσεις τους έχουν στηρίξει την πρωτοβουλία μας οι παρακάτω φορείς: Σωματείο εργαζομένων Δήμου Αγίας Παρασκευής, Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής, Δημοκρατικός Γυναικείος Σύλλογος Αγ. Παρασκευής, Περιβαλλοντικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Κοντόπευκου, Παράδεισου & Πευκακίων. Τους ευχαριστούμε θερμά. Άλλωστε τα παιδιά είναι το μέλλον, ας παλέψουμε για αυτά όλοι μαζί.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet