Σύλλογος Γονέων Παιδικών Σταθμών: Απροετοίμαστος ή αδιάφορος ο δήμαρχος Αγ. Παρασκευής;
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Σύλλογος Γονέων Παιδικών Σταθμών: Απροετοίμαστος ή αδιάφορος ο δήμαρχος Αγ. Παρασκευής;

Περίπου 200 παιδιά έχουν μείνει εκτός παιδικών σταθμών του Δήμου Αγίας Παρασκευής και άλλα «στοιβάζονται» εντός των σταθμών, καθώς οι δομές φιλοξενούν άνω του επιτρεπόμενου αριθμό παιδιών τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδικών Σταθμών Αγίας Παρασκευής.

Ο Σύλλογος είχε συνάντηση για τα ανωτέρω θέματα με τον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής, Γιάννη Σταθόπουλο, και ήταν, όπως επισημαίνει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, «απροετοίμαστος», ενώ η δεύτερη συνάντηση με τον δήμαρχο, προγραμματισμένη για σήμερα, Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018, στην οποία οι γονείς ανέμεναν να λάβουν απαντήσεις, αναβλήθηκε.

Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναρωτιέται εάν ο δήμαρχος είναι «απροετοίμαστος» ή «δεν τον ενδιαφέρει» για τα προβλήματα στους παιδικούς σταθμούς.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Σε συνέχεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 26ης Σεπτεμβρίου, όπου παραβρέθηκε το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, αλλά και αγανακτισμένοι γονείς που έκαναν παρέμβαση για το γεγονός ότι στοιβάζονται τα παιδιά σε συγκεκριμένους παιδικούς σταθμούς, προγραμματίστηκε να γίνει συνάντηση με τον δήμαρχο για να δοθούν κάποιες απαντήσεις από την πλευρά του. 

Αυτό βέβαια ήταν αναγκαίο γιατί κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ούτε ο δήμαρχος, αλλά ούτε και η πρόεδρος του νομικού προσώπου (ΠΑΙΣΔΑΠ) που διοικεί τους παιδικούς σταθμούς μπόρεσαν να δώσουν οποιαδήποτε πειστική απάντηση για οτιδήποτε.

Η συνάντηση με τον δήμαρχο προγραμματίστηκε για την Τρίτη 2 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 στο δημαρχείο και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων με επιστολή που έστειλε την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου στη διοίκηση του νομικού προσώπου ΠΑΙΣΔΑΠ ζητούσε διάφορα στοιχεία για τους παιδικούς σταθμούς (αριθμό παιδιών ανά τάξη και σταθμό, αριθμό παιδιών με ΕΣΠΑ και χωρίς ΕΣΠΑ κ.λπ.), έτσι ώστε να γίνει μία λεπτομερής συζήτηση με τον δήμαρχο.   

Τα στοιχεία δεν εστάλησαν ποτέ, αλλά η συνάντηση με τον δήμαρχο πραγματοποιήθηκε, δίνοντας στον Σύλλογο και σε αρκετούς γονείς που συμμετείχαν την ελπίδα ότι τελικά αυτή τη φορά θα έχουμε κάποιες απαντήσεις για το πώς γίνεται, την ίδια στιγμή που ο Δήμος αποφασίζει να μειώσει τη δυναμικότητα των σταθμών και μένουν δεκάδες παιδιά εκτός, να στοιβάζονται παιδιά σε κάποιες τάξεις.

Μάταια όμως ελπίζαμε, αφού ο δήμαρχος ήρθε για άλλη μια φορά απροετοίμαστος και κράταγε σημειώσεις για να μας απαντήσει σε μέλλοντα χρόνο, δηλαδή σε νέα συνάντηση, όπως δεσμεύτηκε για την ερχόμενη Παρασκευή 5 Οκτωβρίου και ώρα 19:00. Όμως μέσα σε αυτό το κλίμα είπε δύο σημαντικά πράγματα. Το ένα ήταν ότι για τα 95 επιπλέον παιδιά που έχει πάρει απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο να δεχτούν οι παιδικοί σταθμοί, η απόφαση είναι στον «αέρα» και δεν ξέρει πώς και πότε μπορεί να εκτελεστεί. Το δεύτερο ήταν ότι προσπαθεί να νοικιάσει έναν έτοιμο σταθμό για 35 παιδιά, αλλά υπάρχει ασυμφωνία με τον ιδιοκτήτη για το οικονομικό. Το θέμα είναι το ενοίκιο!!!  

Περίπου 200 παιδιά στην Αγία Παρασκευή (με ελαστικούς υπολογισμούς) έχουν μείνει εκτός δημοτικών παιδικών σταθμών και οι γονείς τους είναι στα «κάρβουνα», συγχρόνως υπάρχουν τμήματα που φιλοξενούν 30 παιδιά, ενώ η ΚΥΑ (ΦΕΚ 4249/2017) με τον κανονισμό λειτουργίας των παιδικών σταθμών επιτρέπει τμήματα έως 25 παιδιά. Η διοίκηση των παιδικών σταθμών περιφρονεί τους γονείς και δεν μας δίνει απαντήσεις, κοροϊδεύει καιρό τώρα λέγοντας σε πολλούς γονείς να περιμένουν και «…κάτι θα γίνει…», ο δε δήμαρχος είναι μονίμως αδιάβαστος… αλλά δείχνει συμπόνια! Να μην πούμε για τους Νόμους που τους χειρίζεται η διοίκηση όπως και όποτε την εξυπηρετούν!!! 

Τελικά, ο δήμαρχος ματαίωσε, την Πέμπτη, τη συνάντησή μας για την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου. Αναρωτιόμαστε… είναι απροετοίμαστος; δεν τον ενδιαφέρει; Καλούμε πάλι όλους τους γονείς, είτε τα παιδιά τους είναι εκτός παιδικών σταθμών είτε εντός, να επικοινωνήσουν με τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων μέσω facebook ή με e-mail, να συσπειρωθούν γύρω από τον σύλλογο και να έρθουν στην επόμενη συνάντηση με τον δήμαρχο όποτε και εάν «μας κάνει την τιμή» να μας συναντήσει για να πάρουμε επιτέλους κάποιες απαντήσεις και βέβαια κάποιες δεσμεύσεις ότι δεν θα «παίζουν» άλλο με εμάς και κυρίως με τα παιδιά μας.  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet