Σύλλογος Γονέων ΠΑΙΣΔΑΠ: Οι αποφάσεις της δημοτικής αρχής να μη δυσχεραίνουν την ήδη δύσκολη κατάσταση στην έναρξη του σχολικού έτους
Κοινωνία

Σύλλογος Γονέων ΠΑΙΣΔΑΠ: Οι αποφάσεις της δημοτικής αρχής να μη δυσχεραίνουν την ήδη δύσκολη κατάσταση στην έναρξη του σχολικού έτους

Με αφορμή την προσεχή έναρξη του σχολικού έτους 2020-2021, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδικών Σταθμών Αγίας Παρασκευής, ζητά από τη διοίκηση του Δήμου «οι αποφάσεις να μη δυσχεραίνουν την ήδη δύσκολη κατάσταση», επισημαίνοντας ότι πρόκειται για «τα στοιχειώδη, για την προστασία της υγείας των παιδιών και των οικογενειών μας».

Ειδικότερα, ο Σύλλογος ζητά από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής:

  • Κανένα παιδί, βρέφος ή νήπιο, να μη μείνει εκτός των παιδικών σταθμών. Είμαστε ακόμα σε αναμονή των αποτελεσμάτων και δεν θα ανεχτούμε η παραχώρηση του σταθμού της Αφροδίτης και των αιθουσών του Βορρά προς κάλυψη θέσεων  για την προσχολική αγωγή να έχει ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό παιδιών. Η δημοτική αρχή έχει ευθύνη σχετικά με τις ελλείψεις σε υποδομές για την προσχολική αγωγή.
  • Να μην υπάρχει συγχρωτισμός, το οποίο μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη μείωση της αναλογίας παιδιών/παιδαγωγών σε κατάλληλους χώρους. Είχαμε επισημάνει όλο το προηγούμενο διάστημα ότι είναι πολλά τα παιδιά στις αίθουσες, ότι οι χώροι χρειάζονται αναδιαμόρφωση και δεν αρκούν. Ωστόσο κανένας νέος σταθμός δεν δημιουργήθηκε παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις ακούσαμε.  
  • Να μην προχωρήσει καμία απόλυση – μη ανανέωση σύμβασης εργαζομένου και επιπλέον να γίνουν προσλήψεις πολλαπλάσιου παιδαγωγικού προσωπικού ώστε να καλυφθούν οι επιπλέον ανάγκες σε άδειες, ευπαθείς ομάδες εργαζομένων κ.λπ.
  • Εξασφάλιση της καθαριότητας και υγιεινής των χώρων στους παιδικούς σταθμούς. Επιπλέον, πρόσληψη βοηθητικού προσωπικού ώστε η σίτιση να γίνεται με όρους ασφάλειας για τα παιδιά, σε μικρότερες ομάδες.
  • Να γίνεται συστηματική μαζική περιοδική εξέταση των εργαζόμενων, με υποχρεωτική εφαρμογή των τεστ με ευθύνη της κυβέρνησης. Να προσληφθούν παιδίατροι και γιατροί εργασίας όπου χρειάζεται, με ουσιαστικό ρόλο για την εξασφάλιση ασφαλών συνθηκών για παιδιά και εργαζόμενους. Να απολυμανθούν οι χώροι, εφόσον αυτό κρίνεται αναγκαίο.
  • Να εξασφαλισθούν τα κατάλληλα ατομικά μέσα προστασίας για τους εργαζόμενους και να παρθούν πρόσθετα συλλογικά οργανωτικά μέτρα για την προστασία της υγείας τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet