Σύλλογος Γονέων 3ου Δημοτικού: Δέσμευση Γ. Σταθόπουλου για επίλυση προβλημάτων του σχολείου
Κοινωνία

Σύλλογος Γονέων 3ου Δημοτικού: Δέσμευση Γ. Σταθόπουλου για επίλυση προβλημάτων του σχολείου

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής επισκέφθηκε την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018 ο δήμαρχος Γ. Σταθόπουλος, μετά από 20ημέρου πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων του σχολείου, παρουσία του διευθυντή του σχολείου, Στερ. Τάτσιου.

Ακολούθησε, όπως ενημερώνει ο Σύλλογος Γονέων του Σχολείου, επιτόπιος έλεγχος και από τον προϊστάμενο Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Θεοδωρίδη. Καταγράφηκαν επακριβώς τα προβλήματα των δύο νέων αιθουσών στο σχολείο, που δημιουργήθηκαν για να μην φοιτήσουν τα παδιά της γειτονιάς σε σχολείο όμορου Δήμου, του Χολαργού, και οποία είναι, σύμφωνα με τον Σύλλογο, τα εξής:

  1. Τοποθέτηση παραθύρων με διπλό τζάμι στο πάνω μέρος της τσιμεντοσανίδας που χωρίζει τις δύο αίθουσες.
  2. Τοποθέτηση ανοιγόμενων παραθύρων με μηχανισμό στον εξωτερικό τοίχο των αιθουσών, εκεί όπου υπάρχουν σήμερα κλειστοί φεγγίτες.
  3. Άνοιγμα παραθύρων στο πάνω μέρος της τζαμαρίας των δύο εισόδων των αιθουσών για καλύτερο εξαερισμό.
  4. Τοποθέτηση ειδικού και ενισχυμένου συστήματος  εξαερισμού, ώστε να υπάρχει καλύτερος εξαερισμός του χώρου.
  5. Κάλυψη όλων των κενών στη μεσοτοιχία, ώστε να υπάρχει ηχομόνωση και να διευκολύνεται το μάθημα και στις δύο αίθουσες.
  6. Εφοδιασμός των δύο αιθουσών με κλιματιστικά.
  7. Ηλεκτρολογική κάλυψη και προστασία των παροχών στις δύο αίθουσες.
  8. Βάψιμο των τοίχων με οικολογικά χρώματα, καθώς ο χώρος δεν είναι δυνατό να εξαεριστεί μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο και να αποτραπούν αναπνευστικά ενδεχομένως προβλήματα των μικρών μας μαθητών.

Παράλληλα, συζητήθηκαν επί τόπου και τα υπόλοιπα επικίνδυνα σημεία του σχολείου:

  1. Ενίσχυση της μεσοτοιχίας με το γειτνιάζον οικόπεδο Ο.Τ. 118, από όπου εισβάλλουν και πλημμυρίζουν το προαύλιο του σχολείου τόνοι νερού σε κάθε βροχόπτωση, καθιστώντας το επικίνδυνο για τα παιδιά.
  2. Επισκευή ή και ανακατασκευή των δύο συστοιχιών βρυσών του σχολείου μας που είναι άκρως επικίνδυνες για τα παιδιά μας.
  3. Υπόστεγο πάνω από κάθε συστοιχία βρυσών.
  4. Αντικατάσταση όλων των παραθύρων του Α΄ κτηρίου που λόγω παλαιότητας είναι επικίνδυνο να γκρεμιστούν.
  5. Η ολοκλήρωση της υδρομόνωσης του Α΄ κτηρίου.
  6. Η κάλυψη των τρυπών στον εξωτερικό τοίχο του Α΄ κτηρίου επί της οδού Κυκλάδων.
  7. Το κλάδεμα των επικίνδυνων υψηλών δέντρων του σχολείου μας καθώς με τις δεινές βροχοπτώσεις του καλοκαιριού βρέθηκαν πεταμένα κλαδιά μέσα στον προαύλιο χώρο του σχολείου.

Ο δήμαρχος κατέγραψε όλα τα προβλήματα του σχολείου και, όπως επισημαίνει ο Σύλλογος, υποσχέθηκε ότι θα επιμεληθεί προσωπικά και ότι άμεσα θα υπάρξει λύση. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Θεοδωρίδης, ο οποίος προσδιόρισε, με βάση τον Σύλλογο, ότι στο επόμενο δεκαήμερο θα έχουν ολοκληρωθεί οι δύο αίθουσες.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος σημειώνει τα εξής:

Ο Σύλλογος Γονέων χαιρετίζει την παρέμβαση των δύο ανδρών και παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του θέματος, όπως και όλο το καλοκαίρι, ώστε να ολοκληρωθούν οι εργασίες το συντομότερο δυνατό και τα παιδιά να φοιτούν σε υγιεινές και ασφαλείς συνθήκες.

Ο Σύλλογος Γονέων παραμένει πάντα σε ετοιμότητα και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για το σχολείο που αξίζουν τα παιδιά μας και για το αναφέρετο δικαίωμά τους σε ισότιμες συνθήκες εκπαίδευσης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet