Σύμπραξη Δήμου Αγ. Παρασκευής και ιδιωτών για τα προγράμματα των αδέσποτων
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Σύμπραξη Δήμου Αγ. Παρασκευής και ιδιωτών για τα προγράμματα των αδέσποτων

Με κτηνιάτρους της Αγίας Παρασκευής συναντήθηκε ο δήμαρχος, Βασίλης Ζορμπάς, την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020, προκειμένου να δρομολογηθούν προγράμματα που αφορούν τα αδέσποτα ζώα της πόλης. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν η πρώην αντιδήμαρχος και υπεύθυνη του προγράμματος, Ελευθερία Παπαδοπούλου, η πρόεδρος του Συνδέσμου Κτηνιάτρων Αττικής, Ντίνα Μπελτέκου και οι κτηνίατροι Ελίνα Πολίτου, Ιβάν Σουρίνα και Βιολέτα Τσεντίδη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης του δημάρχου και είχε ως βασικό θέμα συζήτησης την εφαρμογή προγραμμάτων στειρώσεων και περίθαλψης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, σε συνεργασία με ιδιώτες κτηνιάτρους της Αγίας Παρασκευής και τον Σύλλογο Ζωοφίλων.

Στη συζήτηση εξετάστηκαν οι δυσκολίες του προγράμματος και προτάθηκαν λύσεις και από τις δύο πλευρές. Τα βασικά θέματα ήταν:

  • Η καταγραφή δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων.
  • Η διασφάλιση ότι πρόκειται περί αδέσποτων και όχι δεσποζόμενων ζώων.
  • Οι τρόποι αντιμετώπισης της περίθαλψης.
  • Ο εμβολιασμός.
  • Η χορήγηση τροφίμων και φαρμάκων.
  • Η υιοθεσία.

Στα προγράμματα θα συμμετέχει και ο Σύλλογος Ζωοφίλων Αγίας Παρασκευής, έτσι ώστε να οργανωθεί η αποτελεσματική λειτουργία τους που αφορούν τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, γεγονός που θα καταστήσει δυνατή την κρατική επιχορήγηση, την οποία ο Δήμος δεν πήρε το καλοκαίρι του 2019.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνεργασία Δήμου και ιδιωτών κτηνιάτρων της πόλης οργανώθηκε σε νέες βάσεις το 2004, με πρωτοβουλία του τότε αντιδημάρχου Περιβάλλοντος, θέση που κατείχε ο νυν δήμαρχος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet