Σ. Παπαμιχαήλ: Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους των Εργαστηρίων Τέχνης
Κοινωνία

Σ. Παπαμιχαήλ: Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους των Εργαστηρίων Τέχνης

Στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου παρέστη ο πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ) κατά την εκδίκαση υπόθεσης των καθηγητών των Εργαστηρίων Τέχνης του Δήμου, οι οποίοι διεκδικούν δεδουλευμένα τους.

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο κ. Παπαμιαχήλ επισημαίνει τα εξής:

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους

Σε αμέριστη υποστήριξη των καθηγητών των Εργαστηρίων Τέχνης προχώρησε σήμερα, Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019, στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ, δικηγόρος, δημοτικός σύμβουλος Αγίας Παρασκευής Σωτήρης Παπαμιχαήλ.

Οι καθηγητές, ως συμβασιούχοι έργου με αντίτιμο, διεκδικούν τις αμοιβές των μηνών Μαΐου, Ιουνίου και Ιουλίου 2016, τις οποίες όπως είναι γνωστό ο Οργανισμός (ΠΑΟΔΑΠ) δεν κατέστη δυνατόν να καταβάλει σε αυτούς, λόγω της αδικαιολόγητης άρνησης πληρωμής τους εκ μέρους της ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου Αγίας Παρασκευής, η οποία ασκεί την ταμειακή διαχείριση και του ΠΑΟΔΑΠ.

Υπενθυμίζεται ότι οι καθηγητές για προηγούμενους μήνες έτους 2016 είχαν πληρωθεί κατόπιν προσωπικής εντολής του προέδρου του Οργανισμού, ενώ το όλο θέμα εκκρεμεί ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κατόπιν καταλογισμού σε βάρος του προέδρου από την τοπική επίτροπο, κ. Τριανταφυλλίδου, διότι κατά τον ισχυρισμό της τα εκ διδάκτρων έσοδα («αντίτιμο») δεν επαρκούσαν για την πληρωμή των καθηγητών, παρά τη ρητή διάταξη του αρ. 107 ν.4483/2017.

Κατόπιν αυτών, αναμένεται η έκδοση θετικής πρωτόδικης δικαστικής αποφάσεως, η μη εφεσιβολή της από τον Οργανισμό και η εξόφληση των ενταλμάτων, πορεία την οποία θα παρακολουθούμε στενότατα.

Επισημαίνεται τέλος ότι η εκκρεμότητα αυτή ήταν η μόνη που προέκυψε κατά τη διάρκεια της θητείας μας, από τον Σεπτέμβριο 2014, οπότε αναλάβαμε τη διοίκηση του Οργανισμού, έως σήμερα.-

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet