Τα προβλήματα της γειτονιάς του Αϊ-Γιάννη άκουσε ο Γ. Σταθόπουλος
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Τα προβλήματα της γειτονιάς του Αϊ-Γιάννη άκουσε ο Γ. Σταθόπουλος

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014, στο 2ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής, η δεύτερη από τις τέσσερις συνελεύσεις γειτονιάς που διοργανώνει ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, με αφορμή τη σύνταξη του προϋπολογισμού του έτους 2015.

Η συνέλευση ξεκίνησε με τον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής Γιάννη Σταθόπουλο ο οποίος αναφέρθηκε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, συνοπτικά στα θέματα που απασχολούν τον Αϊ Γιάννη (Αγίου Ιωάννου, πλατεία Αϊ Γιάννη, πάρκο «Σταύρος Κώτσης», πάρκο Νεαπόλεως, Όμβρια, Συγκοινωνία, πεζοδρόμια κ.ά.) και στο τι έκανε και τι θα κάνει η δημοτική αρχή γι΄ αυτά. Αμέσως μετά τον δήμαρχο πήραν τον λόγο οι αντιδήμαρχοι Ελισάβετ Πετσατώδη, Γιάννης Σιδέρης και Ζωή Φωτεινού για σύντομες αναφορές σε θέματα των αρμοδιοτήτων τους.

Ακολούθησαν οι παρεμβάσεις – χαιρετισμοί των δημοτικών συμβούλων Γιάννη Μυλωνάκη (ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ), Ανδρέα Γκιζιώτη (ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ) και Αλέξανδρου Μουστόγιαννη (ΜΙΑ ΓΕΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ).

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου «Άγιος Ιωάννης» Παναγιώτης Βαβουγυιός μίλησε, όπως μας ενημερώνει η ανακοίνωση, για την ανάγκη το λεωφορείο Β5 να κατεβαίνει την Αγίου Ιωάννου, για τα παρκαρίσματα στα πεζοδρόμια, στις εισόδους της πλατείας και στις γωνίες, που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στους πεζούς και στην κυκλοφορία, για τα περίπτερα, το οικόπεδο Ασημακοπούλου κ.ά.

Οι δημότες, στη συνέχεια, έθεσαν μία σειρά θεμάτων. Όπως μας ενημερώνει η ανακοίνωση, η ανυπαρξία ή η κακή κατάσταση των πεζοδρομίων σε πολλούς δρόμους καθώς και η κατάληψή τους από οχήματα ήταν το πρόβλημα που τέθηκε με ιδιαίτερη έμφαση από τους περισσότερους, καθώς επίσης τέθηκαν θέματα κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, μέτρων σε ορισμένες επικίνδυνες διασταυρώσεις, ελεγχόμενης στάθμευσης στην Αγίου Ιωάννου, δράσεων υποστήριξης της τοπικής αγοράς, φωτισμού σε ορισμένα σημεία, πολιτιστικών εκδηλώσεων (π.χ. φεστιβάλ στο «Σταύρος Κώτσης») κ.ά.

Τέλος ο δήμαρχος έκλεισε τη συνέλευση με απαντήσεις και δεσμεύσεις στα θέματα που έθεσαν οι δημότες.

Στη συνέλευση, που συντόνισε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γεράσιμος Βλάχος, παραβρέθηκαν ο πρώην δήμαρχος Αντώνης Σιδέρης, ο Ευάγγελος Θεοδοσόπουλος, πρόεδρος Εφέδρων Αξιωματικών, αντιδήμαρχοι, πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι φορέων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet