Τη Γυναίκα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τίμησε η παράταξη Αγία Παρασκευή η πόλη μας
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Τη Γυναίκα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τίμησε η παράταξη Αγία Παρασκευή η πόλη μας

Στο αμφιθέατρο του 2ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, η παράταξη Αγία Παρασκευή η Πόλη μας παρουσίασε την εκδήλωση «Γυναίκα και Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Τρεις γυναίκες με πανελλήνια και διεθνή αναγνώριση, η πρ. υπουργός και βουλευτής Σοφία Βούλτεψη, η νομικός – συγγραφέας και επίτιμη πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την 3η ηλικία Μαρία Κανελλοπούλου και η πρ. βουλευτής Επικρατείας και ομότιμη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών Μερόπη Σπυροπούλου ανέπτυξαν τα θέματα «Η γυναίκα στα κοινά», «Γυναίκα και 3η ηλικία» και «Γιατί η γυναίκα», αντίστοιχα. Την εκδήλωση συντόνιζε ο πρ. πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιάννης Αργυρός.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο επικεφαλής της παράταξης, τ. δήμαρχος Αγίας Παρασκευής και υποψήφιος δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς, ο οποίος στη συνέχεια βράβευσε τη μακροβιότερη δημοτική σύμβουλο Αγίας Παρασκευής Καίτη Μοσχονά, για την προσφορά της στην πόλη επί 24 συνεχή έτη. Σε όλες τις κυρίες που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση ο κ. Ζορμπάς προσέφερε κόκκινα τριαντάφυλλα.

Με ανακοίνωσή της η παράταξη ευχαριστεί θερμά τόσο τις αξιότιμες ομιλήτριες όσο και τους πολίτες που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο κ. Β. Ζορμπάς επισήμανε:

«Φίλες και φίλοι καλησπέρα σας. Σας ευχαριστώ όλους για την παρουσία σας απόψε εδώ, μας τιμάτε και μας δίνετε δύναμη.

»Η παράταξή μας, διοργάνωσε αυτή την εκδήλωση, με την ευκαιρία της σημερινής ημέρας, για να αναδείξει τη συμβολή των γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στην Κοινωνία. Γι΄ αυτά, όμως, θα σας μιλήσουν τρεις εξέχουσες προσωπικότητες, οι κυρίες Σοφία Βούλτεψη, Μερόπη Σπυροπούλου και Μαρία Κανελλοπούλου, τις οποίες θερμά ευχαριστούμε για την παρουσία τους εδώ, αλλά και την προσφορά τους στην πατρίδα μας.

»Πρέπει όμως να σημειώσω και την παρουσία και προσφορά στην τοπική μας κοινωνία, των γυναικών που ασχολήθηκαν με τα κοινά και άφησαν την προσωπική τους σφραγίδα ανεξίτηλη στην Ιστορία της πόλης μας. Γυναίκες που εκλέχθηκαν, ανέλαβαν θέσεις ευθύνης και ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο τρόπο, όπως η Ευγενία Πιεράκου, η Πωλέτα Πολίτη, η Άννα Γάκη, η Κατερίνα Φλατσούση, η Ελένη Δάβαρη, η Έφη Καψοκεφάλου, η Ελευθερία Παπαδοπούλου και άλλες. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτές που από τη θέση του αιρετού της Αυτοδιοίκησης προσέφεραν. Ποιες να πρωτοθυμηθώ, τη Σούλα Χλύκα-Θεοδώρου, την Αύρα Μπασακίδου, την Εύη Ματιάτου, την Κατερίνα Γιαγή; Είναι πάρα πολλές και ελπίζω να με συγχωρήσουν αν παρέλειψα κάποια.

»Άφησα τελευταία, αλλά όχι έσχατη, την Καίτη τη Μοσχονά. Η Καίτη, η γυναίκα της διπλανής πόρτας, η πανταχού παρούσα, η αεικίνητη, η δραστήρια, η παραγωγική. Πάντα με το χαμόγελο, πάντα πρόθυμη για την εξυπηρέτηση του πολίτη, πάντα υπηρέτης του δημόσιου συμφέροντος. Ο κόσμος της Αγίας Παρασκευής την επιβράβευσε και την τίμησε με το να την εκλέξει δημοτική σύμβουλο επί 24 συνεχή χρόνια, εκ των οποίων τα 10 ήταν αντιδήμαρχος. Την Καίτη τη Μοσχονά, λοιπόν, που μάλιστα ήμασταν σε διαφορετικές παρατάξεις, τιμά απόψε η δημοτική μας παράταξη για την προσφορά της στην πόλη όλα αυτά τα χρόνια. Και μέσω αυτής τιμά και όλες τις γυναίκες για την ανεκτίμητη προσφορά τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet