Τους κατοίκους του Τσακού… άκουσε ο δήμαρχος
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Τους κατοίκους του Τσακού… άκουσε ο δήμαρχος

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Οκτωβρίου, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής, η πρώτη από τις τέσσερις συνελεύσεις γειτονιάς που διοργανώνει ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, με αφορμή τη σύνταξη του προϋπολογισμού του έτους 2015.

Τη συζήτηση άνοιξε ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος, ο οποίος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, αναφέρθηκε συνοπτικά στα θέματα που απασχολούν τον Τσακό (Μπαρμπίκα, 12ο Δημοτικό Σχολείο Μακρή, Ο.Τ. 118, κολυμβητήριο, οδός Κονδυλάκη κ.ά.) και επισήμανε ότι οι συνελεύσεις γειτονιάς μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των σχέσεων του Δήμου με τους δημότες από τους οποίους ζήτησε να μετέχουν ενεργά με την κριτική τους και τις προτάσεις τους.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί του επικεφαλής της παράταξης ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ  και πρώην δημάρχου Αγίας Παρασκευής, Βασίλη Γιαννακόπουλου, του επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, Ανδρέα Γκιζιώτη, του επικεφαλής της παράταξης ΜΙΑ ΓΕΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ, Αλέξανδρου Μουστόγιαννη και του εκπροσώπου της παράταξης ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ Δημήτρη Κολώνια.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων Τσακού, Βασίλης Σαββίδης, πρόσθεσε στα θέματα που είχαν αναφερθεί από τον δήμαρχο και τα θέματα της αποχέτευσης στο ύψος του Δημόκριτου, της ανέγερσης ιερού ναού στο κοιμητήριο, της πολιτικής προστασίας στον λόφο Τσακού και της διερεύνησης της νομιμότητας λειτουργίας κεραίας κινητής τηλεφωνίας.

Ακολούθως πήραν τον λόγο δημότες, οι οποίοι έθεσαν μία σειρά θεμάτων της καθημερινότητας:

  • Ζήτησαν τη λήψη μέτρων στην επικίνδυνη διασταύρωση της Μακεδονίας με την Επτανήσου αλλά και τον καλύτερο φωτισμό της τελευταίας και να περιοριστεί η άναρχη στάθμευση που πολλές φορές οδηγεί σε ατυχήματα.
  • Πρότειναν την τοποθέτηση από τον Δήμο stand με τα απαραίτητα σύνεργα περισυλλογής για τις ακαθαρσίες των σκυλιών και ιδέες για τη διαχείριση των απορριμμάτων.
  • Εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τη λειτουργία του «κολυμβητηρίου».
  • Έθεσαν θέματα όπως η επικινδυνότητα της οδού Κυκλάδων, η αποκατάσταση και δημιουργία πεζοδρομίων, τα όμβρια κάτω από το Νεκροταφείο, όπως και για άλλα θέματα καθημερινότητας (κεραίες κινητής τηλεφωνίας, καθαριότητα κ.λπ.).

Τέλος, αφού μίλησε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Γιάννης Σιδέρης για τα θέματα της αρμοδιότητας του, ο δήμαρχος έκλεισε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, τη συνέλευση με απαντήσεις στα θέματα που έθεσαν οι δημότες.

Στη συνέλευση, που συντόνισε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γεράσιμος Βλάχος, παραβρέθηκαν, επίσης, αντιδήμαρχοι, πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι φορέων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet