Το «Θέατρο κατ΄ Οίκων» στο Μουσικοκινητικό Εργαστήρι για ΑμεΑ
Κοινωνία

Το «Θέατρο κατ΄ Οίκων» στο Μουσικοκινητικό Εργαστήρι για ΑμεΑ

Το Μουσικοκινητικό Εργαστήρι για ΑμεΑ του Δήμου Αγίας Παρασκευής δέχθηκε στις εγκαταστάσεις του, την Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014, το «Θέατρο κατ΄ Οίκων» του Εθνικού Θεάτρου, το οποίο παρουσίασε την παράσταση «Η Οικογένεια, αυτός ο ιερός θεσμός», σε δραματική επεξεργασία και σκηνοθεσία της Στέλλας Ράπτη.

Τους ρόλους της παράστασης, η οποία είναι βασισμένη σε μαρτυρίες γυναικών και σε λογοτεχνικά αποσπάσματα για τη γυναικεία ματιά πάνω στην εμπειρία της οικογένειας, ερμήνευσαν η Κατερίνα Γαβαλά και η Στέλλα Ράπτη.

Η ψυχολογική υποστήριξη και η ένταξη των μελών έγινε από την κοινωνική λειτουργό Μαρίνα Καρβελη και τη γυμνάστρια Ειδικής Αγωγής Αμαλία Κόκκινου.

«Το Θέατρο κατ΄ Οίκων είναι ένα λογοπαίγνιο αλλά και μια κυριολεξία», λένε οι δημιουργοί του και συνεχίζουν: «Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων που δεν μπορούν να έρθουν στο θέατρο. Όμως οι άνθρωποι αυτοί είναι εκείνοι που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη την ευεργετική επίδραση της τέχνης και η προσπάθειά μας είναι να προσφέρουμε την εμπειρία της παράστασης σε όσους ανθρώπους το επιθυμούν. Έτσι, μια μικρή ευέλικτη ομάδα ηθοποιών ζωντανεύουν τον κόσμο της σκηνής στα πιο απροσδόκητα μέρη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet