Το θέμα της παραβατικότητας στην πλατεία Άη Γιάννη συζήτησαν, μεταξύ άλλων, Δ. Καιρίδης – Ε. Οικονόμου
Print Friendly, PDF & Email
Βουλευτές Βόρειου Τομέα Αθηνών

Το θέμα της παραβατικότητας στην πλατεία Άη Γιάννη συζήτησαν, μεταξύ άλλων, Δ. Καιρίδης – Ε. Οικονόμου

Ο Δημήτρης Καιρίδης, βουλευτής της Ν.Δ. στον Β1 Βόρειο Τομέα Αθηνών, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη, η οποία συζητήθηκε και απαντήθηκε από τον αρμόδιο υφυπουργό, Ελευθέριο Οικονόμου, την 1η Ιουλίου 2020, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Πρόσφατα, μετά τη λήξη της προσωρινής απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω κορωνοϊού, ένα διαχρονικό πρόβλημα του Δήμου Αγίας Παρασκευής έγινε γνωστό στο πανελλήνιο σχετικά με την παραβατικότητα που πλήττει την πλατεία Αγίου Ιωάννη, σημειώνει σχετικά ο κ. Καιρίδης.

Προσθέτει δε, ότι υπάρχει διάχυτη η εντύπωση πως κάποιοι επιχειρούν να δημιουργήσουν στα βόρεια της Αθήνας έναν τόπο συνάντησης παράνομων δραστηριοτήτων, όπως είναι η διακίνηση ναρκωτικών.

«Υπάρχει, λοιπόν, η ανάγκη», σημειώνει «ήπιας αστυνόμευσης, με στοχευμένα μέτρα, προκειμένου να αποφεύγεται η ένταση προς όφελος του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Καιρίδης, μετά από συναντήσεις με τον δήμαρχο της Αγίας Παρασκευής και τοπικούς φορείς, μετέφερε τις προτάσεις της ίδιας της δημοτικής αρχής προς τον υπουργό, που είναι οι εξής:

  1. Να πραγματοποιούνται τακτικά αλκοτέστ σε διαφορετικά σημεία κοντά στην πλατεία και να ελέγχεται η κατανάλωση αλκοόλ από τους ανήλικους.
  2. Να ελέγχεται η παράνομη στάθμευση στην περιοχή.
  3. Να γίνεται έλεγχος της τήρησης των κανόνων περί κοινής ησυχίας.

Ο υφυπουργός ευχαρίστησε τον κ. Καιρίδη για την πρωτοβουλία του γιατί έτσι του δόθηκε η ευκαιρία να αναπτύξει το επιχειρησιακό σχέδιο της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο προβλέπει συνεχείς ελέγχους που ήδη φέρνουν αποτέλεσμα.

«Η προστασία της νεολαίας από τη χρήση των ναρκωτικών και την υπερκατανάλωση αλκοόλ αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση», ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Επιπλέον, ο υφυπουργός κατέθεσε σειρά από στοιχεία που αποδεικνύουν τη μείωση της εγκληματικότητας ευρύτερα στην περιοχή.

Ο κ. Καιρίδης επισήμανε, στη δευτερολογία του, το ευρύτερο πρόβλημα της ανισοκατανομής των αστυνομικών δυνάμεων μεταξύ Αθήνας και περιφέρειας.

«Ενώ το μεγαλύτερο μέρος της εγκληματικής δραστηριότητας εντοπίζεται στην Αθήνα, η πλειοψηφία των αστυνομικών δυνάμεων βρίσκεται στην περιφέρεια, δημιουργώντας ελλείματα στην αποτελεσματική αστυνόμευση μεγάλων και πυκνοκατοικημένων περιοχών, όπως ο Βόρειος Τομέας Αθηνών», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ο υφυπουργός εξήγησε ότι με την πρόσληψη 1.500 ειδικών φρουρών που τοποθετήθηκαν όλοι στην Αθήνα και στελέχωσαν τις δυνάμεις ΔΙ.ΑΣ., αλλά και την απελευθέρωση αστυνομικών δυνάμεων από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με την πρόσληψη 800 συνοριοφυλάκων εκεί (και επιπλέον 400 στον Έβρο), ενισχύεται η αστυνομική παρουσία στην Αθήνα συνολικά, προς όφελος της ασφαλείας όλων των πολιτών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet